Ştirile dimineţii. Cele mai importante informaţii, la început de zi
Grupaj de ştiri. Click pe...
Acesta este de părere că oamenii din România se pot confrunta cu anumite dificultăți în ceea ce privește adaptarea la noile reglementări stabilite la nivel mondial privind energia. Acestea vulnerabilități există atât pentru persoanele din mediul rural cât și pentru cele din mediul urban. Iată cum diferă acestea, conform președintelui AEI.
”Din punctul meu de vedere putem să vorbim despre o vulnerabilitate de natură economică. În general, comunitățile rurale sunt și cele mai sărace din România, astfel problema pe care o întâlnim este cea legată de venituri. O altă problemă este cea legată de instruire, oamenii din zona rurală sunt mai sceptici în legătură cu schimbările și modificările care pot să apară.”
Totuși, când vorbim despre aceste vulnerabilități, cei mai expuși sunt locuitorii orașelor, motivul: lipsa de alternative, mărturisește Dumitru Chisăliță.
”Vulnerabilitatea cea mai mare o regăsim în mediul urban pentru că aici vorbim despre aglomerări unde se găsește un număr foarte mare de oameni care sunt dependenți de anumite tipuri de sisteme de încălzire, cum este cel de termoficare unde alternativele sunt mult mai reduse decât cele pe care le regăsim în mediul rural.”
Având în vedere contextul geopolitic actual, lucru care se face tot mai resimțit asupra industriei energetice, acest fenomen, bineînțeles că se resfrânge asupra consumatorului care este nevoit să plătească facturi mai mari din cauza turbulențelor din piață. Președintele Asociației Energia Inteligentă mărturisește că deocamdată lucrurile sunt sub control dar ar putea să se schimbe rapid:
”Din păcate trăim niște vremuri foarte impredictibile. Discutăm de conflicte, războaie, de rearanjări ale unor înțelegeri comerciale, politice, la nivelul întregului mapamond. Toate acestea pot să influențeze într-un mod foarte rapid evoluțiile din piața de gaze și de energie electrică. La momentul de față nu există un motiv de îngrijorare reală. De exemplu, zilele trecute un atac asupra unei nave de transport cu petrol rusesc a schimbat cu mult situația din punct de vedere geopolitic cât și pe bursele anumitor mărfuri, inclusiv cele energetice, a țițeiului, în special. La momentul de față nu ar trebui să discutăm de eventuale volatilități dar trebuie să fim foarte conștienți că lucrurile nu sunt deloc stabile și orice se poate întâmpla.”
Urmăriți emisiunea în integralitate la linkul atașat mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...