Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Prețurile carbonatului de litiu, produsul de referință, s-au înjumătățit după ce au atins un nivel record în noiembrie anul trecut, potrivit datelor furnizate de Asian Metal Inc. Acest lucru reflectă două presiuni majore: perspectiva ca în acest an devină disponibilă spre ofertare o cantitate mult mai mare la nivel mondial și semnele că creșterea fulminantă a sectorului vehiculelor electrice din China începe să se tempereze.
"Prețurile carbonatului de litiu au înregistrat o rată mai mare de scădere, deoarece perspectivele de creștere mai mare a ofertei pentru anul în curs coincid cu un sentiment mai slab al cererii", potrivit unui raport BloombergNEF din această lună.
Creșterea de doi ani a prețului litiului și a altor materiale pentru baterii a zguduit lanțul de aprovizionare a industriei vehiculelor electrice și a declanșat o cursă a producătorilor de baterii și a constructorilor de automobile pentru a bloca aprovizionarea.
În timp ce scăderea prețurilor litiului oferă o oarecare ușurare a costurilor pentru constructorii de automobile și producătorii de baterii, presați de creșterea vertiginoasă a costurilor, materia primă rămâne la niveluri încă ridicate în comparație cu minimele înregistrate în 2020.
Oferta de litiu se îndreaptă spre o creștere majoră în acest an, pe măsură ce un val de extinderi și noi proiecte se pun în funcțiune. Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la capacitatea unor companii mai puțin stabilite de a livra producția promisă, având în vedere gama de provocări de reglementare, tehnice și comerciale.
Producătorul auto chinez Nio Inc. prevede că prețurile litiului vor scădea "foarte probabil" la aproximativ 200.000 de yuani sau mai puțin în trimestrul al patrulea, a declarat directorul executiv William Li în cadrul unei teleconferințe privind rezultatele din această lună.
"Începând din acest an, vom vedea o producție mai mare din amonte", a spus Li. "Credem că cererea probabil nu va fi atât de puternică în comparație cu anii trecuți".
Între timp, prețurile spodumenului, mineralul care conține litiu, s-au prăbușit și ele, arată datele de la Benchmark Mineral Intelligence.
China va controla o treime din litiul lumii în doar doi ani
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...