Prețul petrolului a crescut șapte ședințe la rând

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Investitorii rămân, totuși, prudenți
Investitorii rămân, totuși, prudenți
Prețul petrolului a înregistrat vineri cea de-a șaptea ședință consecutivă de creștere, impulsionat de știrile privind o revenire a cererii chinezești, și cochetează acum cu importante praguri simbolice.

Prețul barilului de țiței Brent din Marea Nordului cu livrare în luna martie a crescut cu 1,48% și a închis la 85,28 dolari. Prețul barilului de petrol american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în februarie a crescut cu 1,87%, la 79,86 dolari. WTI a fost aproape de 80 de dolari în timpul ședinței, un prag psihologic pe care nu l-a mai depășit de 10 zile.

Până de curând, "mulți comercianți aveau îndoieli cu privire la redeschiderea economiei chineze, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid19. Dar se pare că a revenit pe drumul cel bun", a declarat Phil Flynn de la Price Futures Group.

"Și vedem din ce în ce mai multe semnale că autoritățile din China încearcă să asigure aprovizionarea cu energie a țării și că am depășit un prag", a adăugat el. Potrivit unui consens al consultanților specializați în piața chineză, citat de Bloomberg, cererea zilnică de petrol în China ar putea ajunge la 16 milioane de barili pe zi în acest an, ceea ce ar reprezenta un record.

În plus, "comercianții încep să încorporeze și un pic mai multă cerere în Europa, nu doar în China", a adăugat Edward Moya de la Oanda. În plus, se așteaptă ca temperatura să scadă semnificativ în următoarele zile în mai multe țări europene, după o lungă perioadă de vreme neobișnuit de blândă, ceea ce ar putea crește necesarul de energie pe Bătrânul Continent.

Aterizare ușoară

În plus, așteptările din ce în ce mai mari că economia americană va avea o aterizare ușoară în acest an și că ratele dobânzilor vor înceta în curând să mai crească au impulsionat mărfurile în general și aurul negru în special. După o lungă perioadă de îngrijorare, piața internă americană dă și ea semne de forță.

Prețul mediu al benzinei la pompă și-a reluat creșterea după luni de contracție, iar vineri, prețul cu ridicata al carburanților în Statele Unite a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni.

Un număr tot mai mare de analiști și comercianți preconizează că petrolul Brent va depăși 100 de dolari pe baril până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, până în prezent, aceștia au fost în general mai reticenți față de o creștere a prețurilor mult mai mare decât nivelul lor actual pe termen scurt.

"Luăm avânt", a declarat Phil Flynn, care consideră că prețurile sunt "pe o traiectorie bună" și sunt pregătite să urce în următoarele zile.Petrolul WTI și Brent nu au mai depășit pragul de 85 și, respectiv, 90 de dolari de aproape două luni.

Citește și Prețul petrolului a crescut, deși ar fi trebuit să scadă! Explicații

De regulă, când autoritățile americane anunțat o creștere a stocurilor strategice de petrol ale SUA, așa cum s-a întâmplat și acum, prețul aurului negru intra pe un trand descendent. Nu însă și acum. Pe investitori altceva îi îngrijorează.

Prețul petrolului a urcat puternic pe parcursul zilei de miercuri, evoluție susținută în continuare de speranța că, în sfârșit, economia Chinei își va reveni în forță după lunga perioadă de închidere provocată de situația epidemiologică din țară. Se pare că aceste așteptări au fost mai puternice decât vestea că stocurile strategice de țiței ale SUA au crescut masiv. În mod normal, acest gen de informație avea puterea de a schimba trendul pieței petrolului. Prin urmare, normal ar fi fost ca prețul aurului negru să scadă semnificativ. ....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA

pixel