Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
La Bursa ICE Futures din Londra, prețul contractelor futures cu livrare în luna iulie pentru petrolul Brent, de referință în Europa, a scăzut cu 0,82%, până la 74,7 dolari pe baril, potrivit informațiilor care apar pe site-ul platformei de tranzacționare. Prețul țițeiului Brent a scăzut sub 75 de dolari pe baril pentru prima dată după 27 martie a acestui an, adică de mai bine de o lună.
Peste Ocean, la New York Mercantile Exchange (NYSE), prețul conctractelor cu livrare în luna iunie pentru petrolul american WTI a pierdut 0,95%, coborând până la 70,98 dolari pe baril.
Prețurile petrolului sunt în scădere pe fondul temerilor tot mai accentuate legate de o posibilă recesiune globală, care fac ca piața să pună la îndoială estimările privind redresarea cererii, ceea ce ne permite să spunem că tendința descendă va continua și în perioada imediat următoare, explică analiștii din domeniu.
„Un lucru este cert, și anume că, pe piața petrolului, starea de spirit rămâne negativă”, au constatat analiștii de la ING, Warren Patterson și Eva Manti. „Investitorii par să fie din ce în ce mai preocupați de perspectivele macroeconomice și de impactul acestora asupra cererii de petrol”.
După toate probabilitățile, Rezerva Federală a SUA va decide, după ședința de politică monetară care va începe astăzi, o creștere cu 0,25% a ratei dobânzii de referință. O nouă înăsprire a politicii monetare poate încetini creșterea economică și ar putea afecta negativ cererea de energie, scrie Reuters.
„A mai venit și șefa Trezoreriei SUA, Janet Yellen, care a turnat gaz peste foc cu avertismentul ei privind plafonul datoriei americane, care ar putea fi atins încă până în luna iunie, ceea ce indică riscul pentru prima economie a lumii de a intra în incapacitate de plată”, au adăugat analiștii. Dar, au continuat cei doi, dacă prin mesajul său președintele FED, Jerome Powell, va reuși să readucă încrederea pe piețe, o parte din pierderile de ieri vor putea fi recuperate rapid. Dar nu pentru mult timp, având în vedere că dobânda americană nu este singura grijă a jucătorilor de pe piață.
Citește și Îngrijorările legate de evoluția pieței petrolului trag în jos prețul aurului negru
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...