Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Abordarea prudentă privind producția din aprilie a crescut prețul petrolului cu peste 5%, țițeiul Brent ajungând la peste 67,30 de dolari pe baril - aproape de recordul înregistrat înainte de pandemie, în ianuarie 2020.
Prințul Abdulaziz bin Salman, unul din fiii regelui Salman, care este și ministrul Petrolului din Arabia Saudită, a îndemnat la prudență. „Trebuie să fim siguri că lumina pe care o vedem în față nu sunt farurile trenului care vine spre noi”, a spus Prințul în cadrul întâlnirii miniștrilor de resort.
Plafonarea producției a OPEC+ (din care face parte și Rusia) a reechilibrat piața după prăbușirea petrolului de anul trecut la un minim al ultimilor 18 ani, pe fondul cererii foarte scăzute generate de pandemie.
Citește și: România, exporturi aproape duble în Japonia. Care este motivul
Grupul OPEC+ a decis joi împotriva unei creșteri colective a livrărilor de 500.000 de barili/zi, chiar dacă Rusiei și Kazahstanului li s-a permis o ușoară creștere a producției de 150.000 de barili/zi, în total, pentru luna aprilie.
Arabia Saudită va menține propria reducere suplimentară voluntară de 1 milion de barili/zi pentru încă o lună, ulterior producția urmând să crească treptat.
„Deși prețurile petrolului ar tenta membrii (OPEC) să-și deschidă din nou robinetele și să aducă niște bani în plus, majoritatea acestora arată o reținere surprinzătoare”. a declarat Bjornar Tonhaugen la Rystad Energy.
Optimismul cu privire la lansarea vaccinurilor în întreaga lume a ajutat la creșterea prețurilor la țiței, acestea ajungând la peste 60 de dolari pe baril. Unii analiști spun acum că plafonarea producției va ajuta și industria producției gazelor de șist din SUA.
Rusia, principalul partener al Arabiei Saudite în alianța petrolieră OPEC+, a încercat să crească producția mai repede decât și-a dorit regatul saudit, pentru a-și satisface cererea internă de combustibil și pentru a nu pierde cota de piață.
„Cu siguranță, rușii vor mai mult petrol acolo”, a spus un delegat al OPEC. „Ei au această poziție de ceva timp.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...