Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
În jurul orei 09:40 GMT (11:40 am CET), barilul de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în iulie era în scădere cu 2,11%, la 110,02 dolari. Cotația americană West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iunie a coborât, la rândul ei, cu 2,25%, la 107,30 dolari.
"Prețul petrolului se află sub presiune (...) din cauza îngrijorărilor legate de economia globală, după datele mai slabe privind comerțul chinezesc publicate în cursul nopții, a comentat Victoria Scholar, de la Interactive Investor.
Exporturile Chinei au scăzut în aprilie într-un ritm nemaiîntâlnit din 2020, în condițiile în care izolarea Shanghaiului a afectat puternic activitatea, iar Beijingul a înăsprit restricțiile sanitare. China se confruntă de două luni cu cel mai grav val epidemic de la izbucnirea focarului inițial, la începutul anului 2020.
"Deteriorarea situației din China și încăpățânarea guvernului Xi de a menține o misiune imposibilă vor costa probabil China și economia globală mai mult în ceea ce privește creșterea și cererea de petrol în următoarele luni", a declarat Ipek Ozkardeskaya, analist la Swissquote Bank.
Citește și China dezamăgește. A înregistrat cel mai mic nivel din ultimii doi ani
Cu toate acestea, țițeiul începe săptămâna cu vești care ar putea susține prețurile, "deoarece liderii țărilor G7 s-au angajat să interzică petrolul rusesc duminică", a spus expertul. Această embargou se va face "într-un mod adecvat și motivat", au scris liderii G7 în comunicatul lor. "Întrucât interdicția asupra petrolului rusesc s-a reflectat deja în mare măsură în prețuri, impactul pozitiv va rămâne cu siguranță limitat", a declarat Ozkardeskaya.
În timp, valoarea aluminiului la Bursa Metalelor din Londra (LME) a scăzut. Prețul metalului se situa la 2.800 de dolari pe tonă, nivel pe care aluminiul l-a atins această marcă pentru prima dată din 4 ianuarie 2022.
Pe 3 martie, costul aluminiului a actualizat maximul istoric, ajungând la 3600 de dolari pe tonă. Creșterea prețului vine pe fondul îngrijorărilor legate de o ofertă suplimentară de metal. Prețul contractelor futures pe trei luni pentru aluminiu a depășit și el recorduri în februarie. Prețul unei tone de aluminiu a fost de 3,53 dolari pe tonă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Parlamentul României analizează...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...