Ce înseamnă acest lucru
Această creștere a prețului arată că unele mărci de lux sunt dispuse să continue să crească prețurile în ciuda cererii în scădere, Chanel urcând prețul celei mai cunoscute genți ale sale la 10.300 de euro, preț care se regăsește la Paris. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 6,2% față de 9.700 de euro cu cât se vindea la începutul acestui an.
Casa de modă care se află și în spatele parfumului No. 5 revizuiește de obicei prețurile produselor de două ori pe an, în septembrie și martie. Costul produselor de lux din Paris este analizat pe scară largă, deoarece capitala atrage turiști cu bani, care fac cumpărături între vizitele la muzee și restaurante și beneficiază de rambursări de TVA.
"Chanel își stabilește prețul genților în funcție de prețul de cost. Prețul materiilor prime și costurile de producție au fost marcate de o inflație constantă în ultimul an, ceea ce ne-a determinat să ne ajustăm prețurile în buticuri", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Chanel pentru Bloomberg.
Citește și: Prețul genților Birkin a adus un proces mamut pentru Hermes Internațional
"Această majorare va intra în vigoare pe toate piețele începând cu 27 martie 2024, cu o rată medie de ajustare de 6% în euro", a precizat persoana respectivă, adăugând că rata poate varia ușor, deoarece brandul încearcă să limiteze diferențele majore de preț între piețe. "Este o chestiune de echitate pentru toți clienții noștri".
În septembrie, Chanel a majorat prețurile între 6% și 8% pe piețe precum China, Japonia și Australia.
Se știe că mărcile de lux exclusiviste au forța necesară de a stabili prețurile, ceea ce înseamnă că pot aplica majorări fără a pierde neapărat clienți. Dar în ultimul an au existat mai multe semne că așa-numiții clienți aspiraționali care cumpără produse entry-level și-au redus cheltuielile.
Chanel tinde să se adreseze celor mai înstăriți clienți, la fel ca Hermes International SCA sau ceasornicarul Rolex, a căror putere de cumpărare este mai rezistentă în ciuda unei încetiniri generale a cererii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.