Previziune ORIBILĂ despre COVID-19: Le vom purta ANI DE ZILE
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu este o veste care să bucure
Nu este o veste care să bucure
Este, într-adevăr, o previziune pe cât de oribilă, pe atât de nedorită. Pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei și în contextul în care operațiunea de vaccinare pare prea lentă și cu rezultate prea puțin vizibile pentru a oferi oamenilor un plus de speranță că pandemia de covid-19 se va termina curând, se simțea nevoia unor vești bune. Dar nu. 

Este posibil ca oamenii să nu renunțe la măștile de protecție și să continue să respecte distanța fizică mai mulți ani de acum înainte. Este prognoza epidemiologului Mary Ramsay, șeful Serviciului de imunizare al Departamentului de sănătate publică din Anglia. Previziunile ei sunt preluate de agenția BBC.

În opinia specialistului britanic, purtatul măștii nu mai înspăimântă pe nimeni, chiar dacă mulți s-au săturat de ea. De asemenea, oameniii s-au obișnuită să păstreze distanța socială, poate nu chiar de doi metri, dar suficientă pentru a evita neplăcerile. Oricum, spune epidemiologul, aceste măsuri nu au un impact negativ asupra economiei, spre deosebire de restricțiile mai dure, cum ar fi carantinările.

„Deci, cred că este mai mult ca sigur că aceste măsuri vor trebui respectate timp de cel puțin câțiva ani, până când oamenii din alte țări vor fi la fel de bine vaccinați ca și noi și până când ratele de incidență vor scădea pretutindeni ... Cu alte cuvinte, până când ne putem întoarce treptat la viața normală ”, a prezis Ramzi.

Citește și Restricții NOI în CAPITALĂ! Ce NU au voie să facă bucureștenii

Anterior, șeful Biroului regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, a spus că pandemia de coronavirus va dura tot anul 2021, dar că așteaptă să se încheie până la începutul anului 2022. El a avertizat că acest lucru nu înseamnă dispariția completă a virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel