Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Experții instituției sunt convinși că decalajul dintre cele două mari economii va amplifica eventualitatea ca Beijing și Washington să cadă în așa numita capcană Fukidida, ce presupune apariția unui conflict armat între țări-concurente când una începe să o ajungă din urmă și să o depășească pe cealaltă.
Potrivit constatărilor specialiștilor Deutsche Bank, în ultimii 500 de ani au existat 16 asemenea situații, iar 12 dintre ele au condus la război. Totuși, analiștii sunt convinși că între China și SUA, două puteri nucleare, nu se va ajunge la un astfel de conflict, dar un război economic total este foarte posibil.
Sancțiuni economice, război tarifar, interdicții de vânzări și transfer de tehnologii, toate aceste elemente vor reuși, într-un final, să împartă lumea în două mari tabere de țări, una condusă de SUA, cealaltă de China. În același timp, China, Rusia, UE și Turcia vor încerca, în acest context, să concureze pentru influență în Orientul Mijlociu și în Africa.
Experții Deutsche Bank cred că în următoarea perioadă țările europene se vor confrunta cu urmările datoriilor uriașe acumulate, situație care va genera crize, emisii de obligațiuni de către băncile lor centrale și accelerarea inflației, deoarece UE va recurge, după toate probabilitățile la politica ”banilor din elicopter”. O tactică prin care se înțelege injectarea de lichidități în gospodării sau în sectorul real al economiei, dar nu și în cel financiar.
Citește și Coronavirus. VA FI GRAV! Alte NECAZURI pentru economia lumii
”Revoltele” reprezintă, în opinia analiștilor, o amenințare reală nu doar pentru structura economică, dar și politică a multor state. Problema este că pe fondul pandemiei de coronavirus s-a amplificat problema inegalităților, pe care guvernele vor încerca să o niveleze prin creșterea impozitelor pentru cetățenii cu venituri mari și pentru corporații.
Decalajul social poate conduce însă și la schimbări fundamentale a tabloului general al lumii. Astfel, potrivit prognozelor Deutsche Bank, după anul 2030, rezultatele alegerilor politice vor suferi o modificare substanțială, pentru că electoratul din țările G7 va întineri considerabil: raportul dintre alegătorii născuți înainte de 1980 se va reduce simțitor comparativ cu generațiile tinere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...