SUA plusează. Prima armă cu laser montată pe un avion
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un pas mai aproape de armele din Războiul Stelelor
Un pas mai aproape de armele din Războiul Stelelor
Principalul furnizor de armament al Pentagonului, Lockheed Martin Corp., a prezentat într-o scurtă filmare în care este prezentat un laser gata de utilizat pe câmpul de luptă și care neutralizează amenințările cu viteza luminii.

În filmarea care a fost difuzată pe Twitter se spune că laserul este dezvoltat astfel încât să poată fi folosit, pe uscat, pe mare sau în aer.

Tehnologia dezvoltată de Lockheed este capabilă să neutralizeze rachete de dimensiuni mici, proiectile de artilerie sau lansatoare, vehicule aeriene mici, nave mici de atac și vehicule ușoare de teren care se află la o depărtare de aproximativ 1,5 km. Pe măsură ce puterea laserului crește, crește și puterea de distrugere dar și distanța la care poate opera.

Imagini năucitoare. O navă distruge o dronă cu un tun laser VIDEO

În privința capabilității laserelor montate pe avioane acestea vor avea capabilitatea de a neutraliza rachetele cu tehnologia permisă de viteza luminii.

U.S. Air Force Research Laboratory (AFRL) a lucrat intens la un astfel de program care este numit Self-Protect High Energy Laser Demonstrator (SHIELD) din anul 2013. Forțele aeriene plănuiau să demareze zborurile de test a unul prototip complet montat pe un avion de luptă pentru anul 2021 dar ulterior acest test a fost amânat până în 2023 din cauza complicațiilor ivite în perioada pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel