Prima fabrică româno-ungară ce va realiza nutrețuri, deschisă în prezența lui Orban
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Nutreturi pentru animale
Nutreturi pentru animale
Cea mai mare fabrică de nutreţuri combinate din România şi una dintre cele mai moderne din Europa Centrală şi de Est, realizată în urma unei investiţii româno-ungare de 15,6 milioane de euro, a fost inaugurată, vineri, la Sânpaul, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban.

Fabrica de la Sânpaul are ca acţionari UBM Ungaria, East Grain şi Oprea Avicom şi a fost construită în această comună tocmai pentru ca cerealele produse în centrul Transilvaniei să nu mai plece la export, iar fermierii români să nu mai cumpere nutreţurile combinate din afara ţării.

"Povestea noastră este bazată pe un parteneriat strategic între cele trei firme acţionare, între trei firme din domenii diferite şi din două ţări diferite. Aceste trei firme s-au unit într-un singur scop, înfiinţarea celei mai mari fabrici de nutreţuri combinate din ţară, care este una dintre cele mai moderne la nivel european. Am reuşit acest lucru printr-o investiţie de 15,6 milioane de euro. Consider că vom contribui foarte mult şi la dezvoltarea agriculturii locale şi la creşterea productivităţii fermelor din zootehnie, având un necesar de materii prime, cereale, de 130.000 de tone, la o capacitate de producţie de 220.000 de tone pe an, consider că vom contribui foarte mult la dezvoltarea agriculturii locale. De fapt, România este un producător de cereale foarte important la nivel european, produce peste 30 de milioane de tone de cereale, dar majoritatea din această marfă pleacă la export. Lipsesc capacităţile de producţie, de procesare locale şi din această cauză România pierde foarte mult din valoarea adăugată care ar putea fi adusă în economie prin aceste fabrici", a declarat presei directorul general al UBM Feed România, Laczko Denes.

Citește și:Cea mai mare sumă oferită pentru un sportiv. Costă cât o fabrică Airbus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel