Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Guvernul olandez vinde drepturile de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 1400 MHz şi 2100 MHz.
Competitorii vor depune oferte într-o serie de runde zilnice care vor fi stabilite de licitant. Procedura de licitaţie trebuie să se încheie până la 1 august însă o finalizare mai rapidă este foarte probabilă. Nicio companie nu poate să dobândească mai mult de 40% din spectrul radio disponibil în fiecare bandă de frecvenţe.
Ce trebuie să includă fondul de relansare al Uniunii Europene
Introducerea serviciilor 5G în Olanda este în întârziere faţă de alte state europene, chiar dacă în luna aprilie grupul Vodafone a anunţat că a început să ofere şi servicii 5G în Olanda, care se adaugă reţelei sale actuale 4G.
În schimb, organizarea în Olanda a licitaţiei pentru banda de frecvenţe 3,5Ghz, asociată în mod frecvent cu tehnologia 5G, a fost întârziată în condiţiile în care guvernul olandez mută, la o nouă locaţie, un sistem terestru de satelit care ar interfera cu tehnologia 5G. Licitaţie pentru această banda de frecvenţe ar urma să aibă loc la începutul anului 2022.
În România, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat, în data de 2 martie 2020, că, până la sfârşitul trimestrului III a acestui an, şi-a propus să definitiveze documentaţia de licitaţie pentru frecvenţele 5G, iar organizarea procedurii de selecţie pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz (5G) pentru furnizarea de reţele publice şi servicii de comunicaţii electronice de bandă largă este programată pentru ultimul trimestru din 2020.
Iniţial, la finele lunii octombrie 2019, arbitrul telecom menţiona că licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G urma să fie organizată în prima jumătate a acestui an, dacă se vor respecta unele condiţii, transpunerea setului de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...