Primăria Capitalei va contracta un ÎMPRUMUT de 135 milioane de lei

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Primăria Capitalei va contracta un ÎMPRUMUT de 135 milioane de lei
Primăria Capitalei va contracta un ÎMPRUMUT de 135 milioane de lei
O hotărâre privind contractarea şi/sau garantarea unor finanţări rambursabile interne/externe în valoare totală de până la 135,9 milioane lei, cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani, a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei, cu 34 de voturi "pentru", 17 "împotrivă" şi trei abţineri.

Contractarea şi/sau garantarea finanţării rambursabile se face pentru: realizarea unor investiţii publice de interes local (100 de milioane de lei) şi pentru refinanţarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în semestrul al II-lea 2021, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de municipalitate.

Primarul Capitalei promite: Căpușele vor dispărea, gropile vor fi asfaltate

Investiţiile publice vizate sunt: Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea (35 de milioane de lei), Pasaj Doamna Ghica (35 de milioane de lei), reabilitarea sistemului de termoficare - şapte obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km (30 de milioane de lei).

Potrivit proiectului, se împuterniceşte primarul general să negocieze şi să semneze termenii şi condiţiile finanţărilor rambursabile.

În raportul de specialitate se arată că pentru buna desfăşurare a lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare este necesară asigurarea unui flux de lichiditate care să acopere sumele scadente la plată, permiţând astfel respectarea graficelor de execuţie.

În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură rutieră, se argumentează că pentru buna desfăşurare a acestora este necesară asigurarea unui flux de lichidităţi în vederea respectării obligaţiilor contractuale ale PMB, precum şi a graficelor de execuţie asumate de către antreprenori.

"În acest sens, este necesar să se respecte atât termenele de plată, pentru evitarea înregistrării de penalităţi în cazul neachitării facturilor la termenele contractuale, cât şi graficul de lucrări planificat", se explică în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel