Principalele site-uri guvernamentale ruse au PICAT pe fondul unei avalanşe de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Killnet / Foto: Freepik
Killnet / Foto: Freepik
Numeroase site-uri guvernamentale din Rusia, inclusiv pagina Kremlinului şi a Ministerului Apărării, deconectate de la Internet.

Numeroase site-uri guvernamentale ruse, inclusiv paginile web ale Kremlinului şi Ministerului Apărării, au rămas joi fără conexiune la internet, a informat observatorul de internet Netblocks şi a confirmat EFE.

"Confirmat: multiple pagini web guvernamentale din Rusia, inclusiv cele ale Kremlinului şi Dumei de Stat, au intrat în 'offline'; incidentul se produce pe fondul unei avalanşe de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei vecine", a semnalat Netblocks pe contul său de Twitter.

Întreruperi de internet şi perturbări ale sistemului de telecomunicaţii s-au produs şi în mai multe oraşe importante din Ucraina, pe fondul unei operaţiuni masive de atacuri cibernetice în această ţară.

Netblocks a explicat într-un comunicat că în dimineaţa zilei de joi a avut loc "o întrerupere importantă" a conexiunii la internet în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina. Potrivit acestei organizaţii, Harkov suferă cea mai mare ofensivă asupra serviciilor de telecomunicaţie, care a dus la deconectarea a numeroşi utilizatori. Deocamdată Kievul pare a fi mai puţin afectat de aceste întreruperi, a adăugat sursa citată.

Netblocks a denunţat anterior o altă întrerupere semnificativă a serviciului de internet în Mariupol, oraş în regiunea separatistă prorusă Doneţk din estul Ucrainei, transmite Agerpres.

 

Code for Romania reporneşte mecanismul TaskForce şi vine cu soluţii digitale în contextul crizei din Ucraina

 

Asociaţia Code for Romania reporneşte mecanismul TaskForce, aşa cum a făcut-o şi în cazul pandemiei Covid-19, şi vine cu un ecosistem de soluţii digitale în contextul crizei din Ucraina, conform unui comunicat remis, joi seara, Agerpres.

"Asociaţia Code for Romania vine cu un ecosistem de soluţii digitale în contextul crizei din Ucraina. Războiul aţintit astăzi asupra Ucrainei a declanşat deja o serie
de crize cu efecte grave pe termen mediu şi lung, mii de refugiaţi fug, terifiaţi, spre ţara noastră şi alţi vecini. La doar doi ani de zile, Code for Romania reporneşte mecanismul TaskForce, aşa cum a făcut-o şi în cazul pandemiei Covid-19, când panica, frica, nesiguranţa, neputinţa au pus stăpânire pe România", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, măsurile vizate de Code for Romania vor ajuta în oferirea de informaţii verificate despre situaţia actuală şi efecte, ajutor în administrarea nevoilor critice ale refugiaţilor, resurse şi capacitate pentru autorităţile locale şi sprijin pentru societatea civilă din Ucraina şi Republica Moldova.

"Este imperios necesar ca societatea civilă din România să vină în ajutorul vecinilor noştri, din respect pentru libertate, democraţie, valori ştirbite în acest moment în ţara vecină. Am oprit activitatea uzuală pentru a concentra întreaga atenţie a echipei şi comunităţii Code for Romania pe soluţii care să diminueze efectele războiului. Prin TaskForce punem pe picioare un ecosistem de 4 soluţii care să sprijine refugiaţii ucraineni care vor ajunge în România. Concomitent, ne punem toată capacitatea noastră la dispoziţie pentru a sprijini societatea civilă din Ucraina şi Republica Moldova în aceste momente grele pentru ei, dar şi pentru a sprijini autorităţile locale sau centrale din România care au un rol activ în a oferi sprijin în aceste momente", a declarat Bogdan Ivănel, Co-fondator şi CEO Code for Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel