ANAF pune firmele sub lupă. Noi criterii pentru depistarea societăţilor suspecte
Agenția Națională de...
Ministerul Dezvoltării a publicat spre dezbatere publică, un proiect de Hotărâre de Guvern în care stabileşte un sistem de priorităţi pentru plata facturilor depuse pe investiţiile finanţate din Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, a anunţat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi al administraţiei, Cseke Attila.
Ministrul a subliniat că plata facturilor deja depuse pentru investiţiile în reţelele de apă şi canalizare va fi prioritatea principală, iar Ministerul va aloca cu prioritate bani din bugetul său pentru aceste plăţi, urmând investiţiile în reţelele de gaz.
"Ne concentrăm asupra investiţiilor care trebuie finalizate înainte de asfaltarea drumurilor. Ministerul va plăti şi facturile depuse pentru lucrările de modernizare a drumurilor, un sfert din bugetul total va fi alocat acestor investiţii", a declarat Cseke Attila.
Acesta a subliniat că ministerul va plăti jumătate din bugetul alocat lucrărilor care sunt aproape de finalizare, cel puţin 80% din lucrări fiind deja realizate, urmate de lucrările avansate, unde cel puţin 40% din construcţie a fost finalizată, iar apoi şi pentru noile investiţii.
"Vom plăti datoriile, iar pentru acest lucru este necesar să avem un sistem de priorităţi, deoarece pentru investiţiile finanţate din Anghel Saligny şi din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) există cereri de plată, în valoare de 4,1 miliarde de lei, care nu au fost plătite. Vom putea accepta noi facturi doar după ce vom plăti aceste datorii", a subliniat Cseke Attila, adăugând că Guvernul va lua o decizie asupra proiectului de Hotărâre, pus astăzi în dezbatere publică, la mijlocul lunii ianuarie, urmând să intre în vigoare după aprobarea acestuia de către executiv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Agenția Națională de...
Europa se confruntă cu o criză...
Rubla sub presiune: Rusia...
Președintele Iranului, Masoud...
ANAF anunţă controale la...
Hărțuirea la locul de muncă, noi modificări legislative:...
Banca Națională a României a...
Comisia Europeană a anunțat lista sistemelor de...
Comisia Europeană a prezentat...
Ultima rundă de vânzări organizată de belgienii de la De...
O evoluție zbuciumată a...
Compania farmaceutică Novo...
Comisia Europeană a rambursat...
Ce a declarat un reprezentant al diplomației de la...
În schimb, aluminiul a scăzut din cauza prăbușirii...
Modificări care se regăsesc în celebra ordonanță-trenuleț.
Experții au analizat evoluțiile ulterioare ale acestei...
Un nou raport alarmant al Comisiei Europene.
Prețul aurului a atins un nivel...
Un adevărat simbol al Italiei,...
Acțiunile CoreCivic Inc și GEO...
Grupaj de ştiri.