Problemă rezolvată: Elveția ia băncile, Suedia rămâne cu aurora boreală

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Până și cetățenii sunt puși în dificultate
Până și cetățenii sunt puși în dificultate
Problema nu este nouă, nu are legătură cu vreo dispută, o neînțelegere. Nicidecum. Numai că răbdarea suedezilor a ajuns la limite. 

Numai că Suedia s-a săturat să fie confundată cu Elveția. Pentru că, dacă în limba română denumirile celor două țări sunt total diferite, cu totul altceva este când vine vorba de franceză sau engleză. Suède et Suisse. Sweden and Switzerland. Prima silabă este, și într-un caz și în celălalt, aceeași. De aici și confuzia. 

Prin urmare, Oficiul pentru turism al Suediei a lansat o campanie plină de umor pentru a reaminti oamenilor care sunt unele dintre diferențele dintre cele două țări. Într-un videoclip publicat pe internet, Suedia face apel la Republica Elvețiană să reacționeze, relatează publicația Capital.

„Vă contactăm în legătură cu problema noastră comună”, spune actrița Emma Peters în respectivul videoclip. Și adaugă: ”Este timpul să facem diferența între cele două națiuni, de o manieră încât totul să fie clar ca lumina zileifel de clar ca ziua, ca toți să înțeleagă cine despre cine vorbește”.

Numeroase momente penibile

Cele două țări au fost într-adevăr confundate de mai multe ori. Cea mai recentă astfel de situație datează din iunie 2022, când președintele american Joe Biden s-a încurcat la o conferință de presă organizată la una dintre reuniunile la vârf ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).Predecesorii lui, Jimmy Carter și George W. Bush au făcut, la rândul, lor aceeași confuzie. 

În plus, în 2018, steagul Elveției (roșu cu cruce albă) a fost arborat în locul  drapelului suedez (albastru cu cruce galbenă), la ceremonia de lansare a Ofertei Publice Primare (IPO) pentru compania Spotify. Un an mai târziu, la un meci din Liga Campionilor de hochei, a locul imnului elvețian a fost intonat cel suedez. Iar lista poate continua.

Nici cetățenii nu reușesc, întotdeauna, să facă diferența între cele două țări.  Potrivit căutărilor pe internet, „120.000 de utilizatori de internet au căutat pe Google pentru a afla dacă Suedia și Elveția sunt aceeași țară”, spune Susanne Anderson, CEO-ul Visit Sweden, Oficiul de Turism al Suediei. Un sondaj realizat în Marea Britanie și Statele Unite arată că 43% dintre britanici și 50% dintre americani confundă cele două țări.

Așa că pentru a pune capăt acestui imbroglio, Suedia propune o împărțire: Elveția ia băncile, yodelul (cântec tirolez) și LSD-ul (descoperit întâmplător de chimistul elvețian Albert Hofmann) iar Suedia păstrează bancurile de nisip, liniștea deplină, „absența yodelului” și aurorele boreale. Cu alte cuvinte, „o altfel de experiență suprarealistă”.

Citește și Suedia vrea să construiască un „aspirator” din carbon în mijlocul Stockholmului

Citește și Comoara secolului, descoperită în Norvegia cu un simplu detector de metale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
OPEC
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel