Probleme cu frâna! Opel recheamă la service 200.000 de automobile Insignia

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Nu este singurul model cu astfel de probleme
Nu este singurul model cu astfel de probleme
Constructorul auto german Opel a decis să recheme la service aproximativ 194.000 de automobile modelul Insignia din cauza unor posibile probleme la sistemul de frânare, informează un articol publicat vineri în cotidianul german Handelsblatt, preluat de Reuters.

Sunt vizate automobilele Insignia produse între 2018 şi 2020. Un purtător de cuvânt de la Opel a confirmat pentru Handelsblatt operaţiunea de rechemare, care a fost iniţiată de Autoritatea federală de transport din Germania. Unitatea de control ABS a vehiculelor afectate urmează să beneficieze de un update software.

Potrivit Handelsblatt, în anumite condiţii, distanţa de frânare a automobilelor Insignia poate creşte dacă compensatorii hidraulici de frânare nu sunt activaţi. Deocamdată nu au fost raportate incidente care să implice rănirea unor persoane sau pagube materiale ca urmare a acestor probleme.

Rechemarea la service a automobilelor modelul Insignia vine la o săptămână după ce Opel a demarat o acţiune similară pentru peste 200.000 de automobile Corsa.

Ce face Renault în acest timp

Între timp, grupul Renault, care cuprinde mărcile Alpine, Dacia, Mobilize şi Renault, a anunţat înfiinţarea unei noi entităţi dedicate economiei circulare în sectorul auto, intitulată "The Future is NEUTRAL", pentru care mizează pe venituri de 2,3 miliarde de euro în 2030, transmite Reuters.

"Astăzi am mai făcut un pas în angajamentul nostru istoric pentru economia circulată...prin crearea The Future Is NEUTRAL, care aduce laolaltă toate activele noastre industriale şi tehnologice, precum şi reţeaua noastră de parteneri strategici. Ambiţia noastră este să ducem reciclarea într-o nouă eră şi să devenim lideri europeni în economia circulară în sectorul auto", a declarat directorul general de la Renault Group, Luca de Meo.

Într-o conferinţă de presă, Luca de Meo a spus că în fiecare an 11 milioane de vehicule ajung la finalul ciclului lor de viaţă şi ar putea furniza suficient oţel, plastic şi cupru pentru a produce cinci milioane de autoturisme noi.

Divizia "The Future is NEUTRAL" şi-a propus ca în 2030 să recupereze trei milioane de tone de oţel, 9.000 de tone de plastic şi cupru precum şi 4.500 de tone de materiale pentru baterii anual.

Adresându-se tuturor actorilor din industria de specialitate, dincolo de Renault Group, compania "The Future is NEUTRAL" va permite constructorilor de automobile să includă în producţia de vehicule noi un procent tot mai mare de materiale reciclate. Pentru a accelera dezvoltarea The Future Is NEUTRAL va deschide o cotă minoritară din capitalul său unor investitori externi pentru co-finanţarea unor investiţii de ordinul a 500 milioane de euro până în 2030.

Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale - Renault, Dacia, Alpine şi Mobilize - şi propune clienţilor săi soluţii de mobilitate durabile şi inovatoare. Prezent în peste 130 de ţări şi având aproape 111.000 de salariaţi, Grupul a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2021.

Citește și Autoturisme din carton. Lupta pentru o industrie sustenabilă

Citește și China testează prima mașină cu tehnologie Maglev Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel