Producătorul de bunuri de lux LVMH, cercetat în Italia pentru exploatare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Louis Vuitton / sursa foto: Wikimedia Commons
Louis Vuitton / sursa foto: Wikimedia Commons
O filială italiană a gigantului francez LVMH, care produce mărci precum Louis Vuitton sau Hennesy, a fost plasată luni sub administrare judiciară, după ce o anchetă a arătat că a subcontractat lucrări unor firme cu capital chinezesc care au obligat muncitorii să lucreze până la epuizare.

Aceasta este al treilea caz de acest fel gestionat de tribunalul din Milano însărcinat cu măsurile preventive, care, în aprilie, a dat un verdict asemănător mărcii Giorgio Armani, pentru un motiv similar.

Italia găzduiește mii de mici producători care acoperă între 50% și 55% din producția globală de îmbrăcăminte de lux și articole din piele, a calculat compania de consultanță Bain.

Tribunalul din Milano a ordonat ca firma Manufacturers Dior SRL să fie plasată sub administrare judiciară timp de un an, se arată într-o copie a hotărârii consultată de Reuters. Compania va continua să funcționeze în această perioadă.

Ancheta Dior s-a concentrat asupra a patru furnizori chinezi care angajau 32 de muncitori în fabrilile din împrejurimile orașului Milano, dintre care doi erau imigranți ilegali, în timp ce alți șapte lucrau fără documentele necesare.

Personalul a trăit și a lucrat „în condiții de igienă și sănătate care sunt sub nivelul minim cerut de o abordare etică”, se arată în document.

Acțiunile LVMH și-au extins pierderile anterioare la aflarea veștii deciziei instanței. Acestea au închis în scădere cu 2,2%.

Delphine Arnault este președinte și director general al Dior, a doua mare marcă de modă deținută de LVMH. Ea este cel mai mare copil al lui Bernard Arnault, care conduce imperiul LVMH și se numără printre cei mai bogați oameni din lume. Familia Arnault controlează o participație de 42% din LVMH.

În hotărârea tribunalului, judecătorii au declarat că muncitorii au fost obligați să doarmă la locul de muncă pentru a avea „forță de muncă disponibilă 24 de ore pe zi”.

Datele care cartografiază consumul de energie electrică au arătat „cicluri de producție zi-noapte fără întreruperi, inclusiv în timpul sărbătorilor”.

Proprietarii firmelor contractante și subcontractante sunt anchetați de procurorii din Milano pentru exploatarea muncitorilor și angajarea de persoane la negru.

Ancheta asupra brandului Armani a scos la iveală, de asemenea, faptul că printre furnizorii brandului italian de modă se numără producători chinezi care au încălcat legile privind protecția lucrătorilor. Grupul Armani a declarat la momentul respectiv că a căutat întotdeauna să „reducă la minimum abuzurile din lanțul de aprovizionare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Munca la birou. Pexels.com
Recep Tayyip Erdogan / Foto: flickr.com
Wall Street
Bani

Cursul BNR. Leul, indecis la sfârșit de săptămână

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

Barbie. Foto: pexels.com

Vânzările de păpuşi Barbie scad, iar explicaţia e simplă

Vânzările de păpuși Barbie scad în lipsa unei...

Blue screen / sursa foto: Wikimedia Commons
Bernard Arnault
Aur

Aurul se redresează după o scădere bruscă

Prețul aurului a recuperat, vineri, din terenul pierdut...

Economia Rusiei
Rubla rusească
Ceaiul de la ora 5 / FOTO: Freepik

Tradiția britanică a ceaiului de la ora cinci, amenințată!

Inundații, secete... În India și Kenya, efectele...

Dolari / sursa foto: Freepik.com
OpenAI

Inteligență artificială: OpenAI amenință Google

Un anunț care a făcut ca acțiunile Alphabet,...

China Japonia / sursa: Freepik.com
Skoda Auto
Centrală pe cărbune / sursa foto: Freepik.com
Jocurile Olimpice / FOTO: Facebook JO Paris 2024
Romgaz

Dividendele Romgaz ajung, începând de astăzi, la acționari

Valoarea dividendului brut pe acțiune este de 0,1425 lei.

pexels.com
TVA
Wall Street. Foto: Pexels.com
Actualizarea CrowdStrike / sursa foto: Wikimedia Commons / Dulles Airport CrowdStruck
Dolari
Foto: Pexels.com
Cosmin Marinescu

pixel