Profitul Rheinmetall a crescut cu 60% pe baza cererii din domeniul apărării
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rheinmetall
Rheinmetall
Grupul german de armament Rheinmetall a înregistrat marți o creștere a profitului de 60% în primul trimestru din an.

Această creștere vine în contextul unui boom al cheltuielilor în domeniul apărării declanșat de invazia Rusiei în Ucraina, relatează Reuters.

Totuși, profitul Rheinmetall a fost sub previziunile specialiștilor, iar acțiunile sale erau în scădere cu 3% la ora 15:20. Analiștii au atribuit această scădere întârzierilor în livrările de muniție și camioane ale companiei, despre care au spus că o va putea recupera în a doua jumătate a anului 2024.

În timp ce guvernele occidentale își consolidează apărarea și își refac stocurile după ce au furnizat cantități substanțiale de arme Kievului, Rheinmetall, a cărei valoare de piață a crescut de peste patru ori de la războiul din Ucraina, înregistrează o creștere puternică a comenzilor.

Producătorii de armament au, de obicei, o creștere puternică în anumite sezone, deoarece principalii lor clienți sunt guvernele, care tind să plătească mai târziu din cauza procedurilor lungi de achiziție.

"Mai mult de 40% din vânzările anuale sunt așteptate să vină în trimestrul al patrulea", a declarat Dagmar Steinert, directorul financiar al Rheinmetall, în cadrul unei conferințe telefonice, după ce Rheinmetall a confirmat previziunile de vânzări pentru 2024 la aproximativ 10 miliarde de euro.

Deși profitul operațional și veniturile trimestriale ale companiei de armament din Duesseldorf au fost cu 6% sub estimările de consens ale Vara, portofoliul de comenzi a crescut cu 43%, la 40,2 miliarde de euro.

Directorul general al companiei, Armin Papperger, se așteaptă să obțină comenzi în valoare de până la o treime din fondul special de apărare de 100 de miliarde de euro introdus de Germania, al doilea mare furnizor de arme al Ucrainei, la scurt timp după invazia rusă din 2022.

Steinert a reiterat că Rheinmetall este deschisă la alte achiziții, inclusiv în Statele Unite, dar nu a oferit alte detalii.

Întrebat despre o posibilă victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, Papperger a spus că se așteaptă ca Washingtonul să spună clar că Europa trebuie să "crească" și să investească mai mult în securitate, indiferent de rezultat.

De asemenea, el a spus că este sigur că Rheinmetall va avea un flux stabil de comenzi în următorul deceniu, deoarece Europa trebuie să își refacă stocurile de armament epuizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...


pixel