Prognoza ANM. Iarnă capricioasă în prima săptămână din decembrie

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Când mai frig, când mai cald
Când mai frig, când mai cald
Valorile termice se vor menţine uşor sub cele normale în primele zile din decembrie, ulterior vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor ţării, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 4 decembrie, arată prognoza valabilă pentru intervalul 30 noiembrie - 13 decembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, până în data de 2 decembrie, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade Celsius. Apoi, până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12 - 13 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7 - 8 grade Celsius. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei şi va fi de minus 5 - minus 4 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creştere spre medii de 6 - 7 grade Celsius, valori cu mult mai mari faţă de norme. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.

În Crişana, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade. Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13 -14 grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7 - 8 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa mult sub norma perioadei şi va fi de minus 7 - minus 6 grade Celsius. Apoi, până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 5 grade, valori mai mari faţă de cele normale. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 decembrie şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În zona Transilvaniei, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1 - 2 grade Celsius. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor creşte semnificativ, iar media acestora va fi de 9 - 10 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5 - 6 grade Celsius. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 9 - minus 8 grade Celsius. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a minus un grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie şi în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 şi 8 decembrie.

În Maramureş, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade Celsius. Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creştere semnificativă, iar media acestora va fi de 11 - 12 grade Celsius. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6 - 7 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 9 - minus 8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. În a doua săptămână din interval, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în jurul datei de 4 decembrie. În a doua săptămână se menţine probabilitatea de precipitaţii, cu precădere în zilele de 7 şi 8 decembrie.

Zona Moldovei este caracterizată până în data de 3 decembrie cu valori termice diurne în jurul a 2 grade Celsius. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creştere, iar media acestora va fi de 8 - 9 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 4 - 5 grade Celsius. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 5 grade. Până spre sfârşitul primei săptămâni, minimele vor fi în creştere spre medii în jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după data de 4 decembrie, dar mai ales în zilele de 7 şi 8 decembrie.

În Dobrogea, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2 - 3 grade Celsius, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creştere spre medii în jurul a 13 grade. Treptat, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre minus 2 grade Celsius. Până spre sfârşitul primei săptămâni, minimele vor fi în creştere, iar media acestora va fi de 7 - 8 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 4 grade.Vor fi precipitaţii la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creştere după data de 7 decembrie.

În Muntenia, vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de minus 5 - minus 3 grade Celsius, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor fi în creştere spre medii de 11 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade. Valorile nocturne vor creşte până la sfârşitul primei săptămâni când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade Celsius. Vor fi precipitaţii la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creştere după data de 4 decembrie.

Citește și Profeții din trecut. Baba Vanga ne anunță cine va salva lumea

În zona Olteniei, vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2 - 3 grade, iar a minimelor de minus 5 - minus 4 grade Celsius, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creştere spre medii de 10 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade. Valorile nocturne vor creşte până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va ridicată după data de 4 decembrie.

La munte, până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creştere de la minus 5 grade, spre 4 - 5 grade Celsius. Apoi, până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1 - 2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creştere de la minus 10 la 0 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a minus 4 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după data de 4 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump

pixel