Prognoza meteo până pe 27 octombrie. Se întoarce vara

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Prognoza meteo 15 noiembrie 2021. Cum va fi VREMEA
Prognoza meteo 15 noiembrie 2021. Cum va fi VREMEA
Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 18 octombrie - 31 octombrie.

BANAT

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 16 grade și minime de 4...6 grade, apoi vremea se va încălzi, urmând să devină caldă în zilele de 20, 21 și 22 octombrie, când se vor atinge maxime de 20...22 de grade și minime de 8...10 grade. Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemnă o scădere atemperaturii aerului, la maxime de numai 12...13 grade și minime de 2...4 grade. În a doua saptămână vor fi temperaturi usor mai ridicate, la o medie a valorilor maxime de 15...16 grade și minime ce se vor situa în jurul valorii de 6 grade.

Vor fi ploi în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 27 octombrie.

CRIŞANA

Vremea va fi normală sub aspect termic în primele 2 zile ale intervalului, când media regională a maximelor va fi de 16 grade, iar a celor minime se va situa în jurul a 5 grade. Pentru perioada 20 – 22 octombrie se estimează încălzirea treptată a vremii, până la maxime în general peste 20 de grade și minime în medie de 8...10 grade, cu cele mai ridicate valori în zonele de deal. La finalul săptămânii se va răci accentuat, astfel în zilele de 23 și 24 octombrie media temperaturilor maximelor va fi de numai 12...14 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 4 grade. În ultima săptămână de octombrie nu vor fi variații semnificative ale temperaturii, dar tendința va fi de încălzire ușoară până la valori ușor peste normalul perioadei, respectiv, o medie regională a maximelor de 16 grade și de 6 grade pentru minimele nocturne.

Vor fi ploi în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 27 octombrie.

TRANSILVANIA

După două zile în care valorile termice diurne vor fi în medie de 13 grade, vremea se va încălzi semnificativ, devenind caldă pentru această perioadă cu maxime de 18...20 de grade.

Citește și: METEO. Vine o săptămână cu temperaturi de până la 22 de grade în ACESTE zone

Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemnă o scădere a temperaturii aerului, la maxime de numai 10...12 grade, iar pentru a doua săptămână sunt așteptate valori ușor mai ridicate, la o medie de 12...14 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi, în medie de 2...4 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 5...7 grade, dar și mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie regională în jur de 0 grade.

Se vor semnala ploi locale în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și spre finalul lunii.

MARAMUREŞ

În debutul perioadei, nu vor fi variații termice față de zilele anterioare, însă în zilele de 20, 21 și 22 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi atât la maxime, ce vor atinge o medie de 18 grade, cât și la minime care vor ajunge până în jur de 8 grade (mai ridicate decât cele climatologic specifice pentru această perioadă). Se va răci și în această regiune la finalul săptămânii, când media temperaturilor maximelor va ajunge la 10...12 grade, iar minimele se vor apropia 0 grade. Pentru ultima săptămână de octombrie sunt estimate valori ușor peste normalul perioadei, respectiv, o medie regională a maximelor ce va urca la 14 grade și minime în general pozitive, la o medie de 3...5 grade.

Până pe 21 octombrie vremea va fi în general frumoasă, însă ulterior se vor semnala ploi locale, cu o probabilitate mai ridicată în 22 și 23 octombrie și după 27 octombrie.

MOLDOVA

În debutul perioadei, nu vor fi variații termice față de zilele anterioare, însă în zilele de 20, 21 și 22 octombrie, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime la nivelul regiunii, în general de 20...23 de grade și minime nocturne care vor ajunge la 7...9 grade. Vremea se va răci în perioada 24 – 26 octombrie, astfel că se va ajunge la o medie a maximelor de 12 grade și de 2...3 grade pentru minime. Pentru finalul lunii octombrie sunt estimate valori termice ușor mai ridicate, maxime în medie de 14...15 grade și minime de 4...6 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul pluviometric se va menține în general deficitar. Excepție va face ziua de 23 octombrie și perioada 27-31 octomrbrie când sunt posibile ploi locale.

DOBROGEA

În primele 3 zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime la nivelul regiunii de 15....16 grade și minime în general de 7...8 grade.

Vremea va deveni caldă în perioada 21 – 23 octombrie, când sunt estimate maxime de 18....20 de grade și minime de 8...11 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel în zilele de 24, 25 și 26 octombrie media temperaturilor maxime va fi de numai 12...13 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 6 grade. La finalul lunii octombrie nu vor fi variații semnificative ale temperaturii, totuși tendința va fi de încălzire ușoară până la o medie regională a maximelor de 15...16 grade și de 7...8 grade pentru minimele nocturne.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 23-25 octombrie, iar în restul intervalului, doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță. 

MUNTENIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și treptată în prima săptămână, astfel de la valori medii ale maximelor de 16 grade se va ajunge la 20...22 de grade în zilele de 21 și 22 octombrie. Spre finalul săptămânii se va răci, până la o medie regională a temperaturilor maxime de 12...13 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel încât în perioada 27-31 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 16...17 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi în medie de 5...6 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 8...9 grade, dar și mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie regională de 2...3 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în 23 și 24 octombrie. În restul intervalului, potrivit estimărilor disponibile la această dată condițiile pentru ploi slabe vor fi destul de reduse.

OLTENIA

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 17...18 grade, urmând să crească la 20 de grade în 22 octombrie când vremea va deveni caldă. Ulterior se va răci treptat, astfel în zilele de 24, 25 și 26 octombrie media temperaturilor maximelor va fi de numai 12...13 grade, iar pentru finalul lunii octombrie sunt estimate maxime în jur de 16 grade. Media regională a temperaturilor medii va fi de 4...6 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 8...10 grade.

Se vor semnala ploi, cu o probabilitate destul de ridicată în 22 și 23 octombrie, dar și la final de octombrie, dar numai izolat și trecător.

LA MUNTE

După două zile în care valorile termice diurne vor fi în medie de 6...7 grade, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va atinge 12 grade.
Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemnă o scădere a temperaturii aerului, la maxime de numai 3...4 grade, iar pentru a doua săptămână sunt așteptate valori ușor mai ridicate, la o medie de 6...8 grade. Temperaturile minime vor fi în general negative, în medie de -2...0 grade, și doar în intervalul 20 – 23 octombrie vor atinge valori de 3...4 grade.

Până pe 21 octombrie vremea va fi în general frumoasă, însă ulterior, temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în 22 și 23 octombrie (când și cantitățile de apă pot fi mai însemnate), și după 27 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel