Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Începe o nouă sesiune de înscriere
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Care este bugetul programelor
Care este bugetul programelor
Bugetul alocat acestei etape este de 17,5 milioane de lei pentru Rabla Clasic şi 26,5 milioane de lei pentru Rabla Plus.

A treia sesiune de înscriere pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus - persoane juridice se derulează începând de vineri, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu pe pagina sa de Facebook.

Programele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) vor avea anul acesta un buget de aproximativ 2,7 miliarde de lei, sumă care va fi utilizată atât pentru onorarea angajamentelor rezultate din sesiuni anterioare, cât şi pentru continuarea programelor deja consacrate şi pentru finanţarea unor programe noi, a informat, miercuri, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Bugetul total al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional - Rabla Clasic 2020 - 2024 - va fi suplimentat cu 560 milioane lei pentru înscrierile persoanelor fizice şi juridice. Astfel, prima de casare este de 6.000 lei, respectiv 9.000 lei în cazul predării a 2 autovehicule uzate, la care se pot adăuga următoarele ecobonusuri: 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP, şi 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC.

Potrivit Ministerului Mediului, se mai pot adăuga ecobonusuri: 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid şi 1.500 de lei pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Și alte programe

Pe de altă parte, se alocă un miliard de lei pentru relansarea Programului Apă-canal, a cărui ultimă sesiune a fost în anul 2010, precum și 825 de milioane de lei pentru lansarea Programului Prima conectare, prevăzut în PNRR, având ca beneficiari utilizatorii finali, iar ca obiect asigurarea conectării utilizatorilor finali la sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare. Programul se va desfăşura prin intermediul operatorilor de apă şi canal.

"Programul privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in în localităţi are un buget de un miliard de lei distribuit astfel: 500 de milioane de lei pentru aprobarea dosarelor şi încheierea contractelor de finanţare în urma sesiunii lansate în anul 2021; 500 de milioane de lei pentru relansarea Programului în anul 2022", se menţionează în comunicat.

Citește și Începe atribuirea autorizațiilor TAXI, după 10 ani. Reguli și acte necesare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel