Programul "Noua Casă", ultimele NOUTĂȚI

Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Programul "Noua Casă", ultimele NOUTĂȚI / Foto: Pexels
Programul "Noua Casă", ultimele NOUTĂȚI / Foto: Pexels
Cei care doresc să își cumpere o locuință nouă anul acesta pot aplica deja pentru programul Noua Casă. Acesta a fost lansat pe 11 martie iar primele dosare au fost deja încărcate în program. Cei interesați trebuie să urmeze câțiva pași și să îndeplinească o serie de criterii pentru a fi eligibili.

Avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%. Dacă locuința ajunge până la 140.000 de euro, atunci valoarea maximă a creditului va fi de 119.000 de euro cu un avans de 15% din partea beneficiarului. Dar pentru a afla costurile exacte ale creditului este necesar să solicităm informații băncii și să fim pregătiți pentru plata avansului minim obligatoriu. Există și alte costuri care constau în depozitul colateral dobânda și comisionul anual de garantare.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmărim pentru a obține creditul, a explicat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

"Ceea ce trebuie să facă un potențial beneficiar al programului Noua Casă este să se adreseze uneia dintre cele 14 instituții financiar bancare cu care avem convenție de colaborare. Cele 14 instituții financiare sunt pe site-ul fngcimm.ro, se adresează instituției financiar bancare care îi face o analiză de eligibilitate, după care banca aprobă creditul și transmite spre Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru aprobarea Garanției 80% pentru creditele 70.000 de euro sau 60% pentru creditele până în 140.000 de euro. Ce trebuie să știe beneficiarii programului în noua casă este faptul că pot obține și o promisiune de garantare a cărei valabilitate este de 18 luni."

Florin Cîțu cere reducerea contribuțiilor

Cei care doresc să se înscrie în programul Noua Casă trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Cel care aplică, soțul sau soția acestuia să nu dețină în proprietate o locuință sau în cazul în care deține deja o casă aceasta să nu aibă o suprafață utilă mai mare de 50 de metri pătrați și să nu fi fost achiziționată prin programul Prima Casă. Anul acesta au fost introduse și noutăți în program.

"Condiția cea mai importantă pe care o considerăm în acest moment noutate este faptul că locuințele achiziționate prin programul Noua Casă beneficiază de un TVA redus de 5%. Doar aceste imobile până în 120 000 de euro și 140.000 de euro până în 120 de metri suprafața utilă.", a declarat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Donald Trump
Foto: pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
pexels.com
Donald Trump
Foto: Pexels.com
Contabil
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Euro și lei / Foto: Oana Pavelescu
Militar ucrainean / Foto: Serhii Nuzhnenko / Radio Europa Liberă
Foto: Pexels.com
Portul Constanța
Familie plateste cumparaturile la casă

România nu mai este pe primul loc la inflație

România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...

Reguli noi pentru transportatori
Petrol / sursa: Freepik.com
Warren Buffett / FOTO: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063827483686&sk=photos_by

Warren Buffett, Oracolul din Omaha, dezvăluie unde a greșit

Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...

Janusz Bugajski, Senior Fellow la Jamestown Foundation din Washington DC
Știri false / Foto: Freepik
Tractorist / Foto: Freepik
Lucrător
Spațiu / FOTO: Wikipedia

Spațiul devine din ce în ce mai aglomerat pentru Elon Musk

Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...


pixel