"Am discutat cu ministrul Mediului ca de la 1 iulie să intre în vigoare programul 'Rabla 2' (...). Suceava are deja un proiect pilot, Sfântu Gheorghe, de asemenea, îl derulează. În ce constă? Maşinile mai vechi de 15 ani să poată fi predate administraţiilor locale (...), vor primi pentru acea maşină mai veche de 15 ani 3.000 de lei. 1.500 de lei pune primăria, 1.500 de lei pune Agenţia Fondului de Mediu, prin Ministerul Mediului. Prin acest program mai luăm o grămadă de rable de pe domeniul public al oraşelor noastre şi facem loc maşinilor noi, nepoluante, verzi", a spus Emil Boc după Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România.
În altă ordine de idei, el a informat că participanţii la reuniune au discutat despre creşterea preţului la materiale în contractele pe care autorităţile publice le au în derulare, din cauza războiului din Ucraina.
"Au crescut preţurile la materiale - uneori cu 10%, alteori cu 40%, cu 20% - şi nu numai la materiale, ci şi la activităţile conexe - transport şi aşa mai departe, iar această povară pune în pericol derularea proiectelor de investiţii din România. Am primit asigurare de la ministrul Dezvoltării că această ordonanţă este în pregătire şi va intra în circuitul de aprobare foarte repede, astfel încât să nu blocăm investiţiile publice din România (...) Cerem doar urgentarea aprobării acestui act normativ, care să salveze locuri de muncă şi investiţiile din România", a adăugat Emil Boc, citat de Agerpres.
Anul trecut asigurările RCA s-au scumpit enorm astfel că în Parlament a fost avansată o propunere legislativă care să reglementeze acest lucru.
Astfel, prin noua propunere legislativă, se dorește plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) la ora actuală prețul acestora este stabilit de ASF dar numai cu caracter orientativ.
Astfel proiectul de lege a fost adoptat tacit la Senat după ce n-a fost dezbătut și votat în termenul legal. Așadar, noua inițiativă legislativă elimină “caracterul orientativ” al tarifului de referință stabilit periodic de către ASF, după cum apare acum în Legea 132/2017, și să-l transforme într-un prag ce nu va mai putea fi depășit de asigurători atunci când stabilesc prețul unei polițe RCA.
“Asigurătorul calculează o primă de asigurare astfel încât să se acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor RCA, fără a depăşi valoarea tarifului de referinţă stabilit de ASF”, scrie, mai precis, în proiectul amintit.
Cu alte cuvinte, asigurătorii nu vor mai putea crește prețul unei polițe RCA peste valoarea stabilită de ASF, pentru acea perioadă, prin tarifele de referință.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Reputaţia autoproclamată de...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...