Proiect pentru ca energia geotermală să joace un rol mai important în tranziția verde

Autor: Vlad Roibu
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Un stat-up care folosește tehnologia de foraj petrolier pentru a genera energie verde a trecut cu succes de prima etapă a testelor de fiabilitate.

Fervo Energy a anunțat finalizarea unei etapă tehnice importante, deschizând calea pentru ca energia geotermală să joace un rol mai important în tranziția către energia curată.

Fervo Energy forează puțuri de mare adâncime și pompează apă în ele. Apa se încălzește datorită căldurii pământului, apoi o pompează la suprafață, unde o turbină transformă căldura în energie electrică.

Marți, compania a anunțat finalizarea unui test de 30 de zile în care temperaturile din puț au atins aproximativ 375 de grade Celsius. Firma își propune să pună în practică proiectul până în 2028, alimentând circa 300 mii de locuințe.

Experimentele au avut loc la uzina pilot din nordul statului Nevada. În cadrul testului, Fervo a forat până la o adâncime de aproximativ 2400 metri. Testul a relevat faptul că firma ar genera o producție de electricitate de 3,5 megawați, a precizat compania. Un singur megawatt reprezintă aproximativ suficientă energie electrică pentru a alimenta 750 de locuințe simultan.

"Proiectul Fervo aduce tehnologia geotermală de ultimă generație în lumea reală și ne pune pe drumul spre deblocarea întregului potențial al geotermiei", a declarat Jesse Jenkins, inginer de sisteme energetice la scară macro și profesor la Princeton, într-o declarație.

În prezent, cele mai multe resurse de energie geotermală sunt situate în apropierea limitelor plăcilor tectonice, unde magma se apropie de suprafața pământului, încălzind apa din apropiere. În SUA, energia geotermală furnizează în prezent doar 0,4% din energia electrică.

Tehnologia folosită de compania Fervo dezvoltată de industria petrolieră și a gazelor naturale utilizează fracturarea hidraulică pentru a crea rezervoare de apă în roci aflate la mare adâncime în subteran.

"Aplicând tehnologia de foraj din industria petrolului și a gazelor naturale, am demonstrat că putem produce resurse energetice fără emisii de carbon 24/7 în noi zone geografice din întreaga lume", a declarat Tim Latimer, directorul general al Fervo Energy pentru CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor energie electrică
Bani, lei / Foto: Agerpres
Parlamentul de la Budapesta
Poluare / FOTO: Freepik
Broker de bursă / Foto: Freepik
Factură energie
foto: pexels.com
Contabilitate / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Bitcoin / Foto: Freepik

Bitcoin se prăbușește sub 87.000 de dolari. Ce s-a întâmplat

Marți, dolarul a rămas stabil, în timp ce investitorii...

Android / FOTO: Freepik
Google / Foto: Unsplash
Stații de încărcare / FOTO: Freepik
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
La bursă / FOTO: Freepik
Vladimir Putin și Donald Trump / Foto: kremlin.ru
Dolari / FOTO: Unsplash
Angajați / Foto: Freepik
Criptomonede
Credit ipotecar / Foto: Freepik
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
foto: pexels.com
Donald Trump
Foto: pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
Lansarea dronei germane Rheinmetall KZO în timpul exercițiului Iron Wolf II în Lituania / Foto: NATO / Flickr
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik

pixel