Proiectele Smart City, adoptate de peste 40 de orașe din România
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Peste 300 de proiecte Smart City, ce constau   în  dezvoltări de soluții combinate de telecomunicații și energie,  sunt cumulate  în   41 de orașe din România,  potrivit unei radiografii a pieței de profil, realizată de integratorul de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting.

Integratorul de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting aduce, la șase luni de la prima radiografie a proiectelor Smart City din România, un raport actualizat, cu noi informații, strategii și proiecte inteligente, apărute în țară în perioada martie - septembrie 2018. Pe baza surselor publice care au acoperit subiectul pe parcursul ultimului an, informațiilor furnizate de primării, companii și interviurilor efectuate, 41 de orașe mari, medii și mici din țară au, în faza de plan, în derulare sau deja finalizate, 316 proiecte tip Smart City.

“Orașele din listă ajung, acum, să însumeze, conform ultimului recensământ, o populație de 5.708.940, echivalentul a peste un sfert din populația României, Vedem, însă, o creștere relativ redusă a adopției soluțiilor Smart în rândul populației care nu era încă acoperită. În continuare, majoritatea noilor proiecte și soluții Smart City se dezvoltă în ariile deja acoperite, iar accesul, prin faptul că aria geografică nu se extinde cu mult, rămâne limitat, ca avans. În plus, remarcăm dificultatea primăriilor de a comunica despre acest subiect, Smart City, într-un mod articulat, coerent și transparent”, declară Cornel Bărbuț, CEO al Vegacomp Consulting, într-un comunicat de presă.

Lista orașelor înscrise în cursa Smart City este într-o continua evoluție și include, în prezent, 41 de municipalități precum Alba Iulia, Arad, Avrig, Bacău, Balș, Botoșani, Brașov, București, Bumbești-Jiu, Călărași, Cernavodă, Comănești, Constanța, Cluj-Napoca, Deva, Fălticeni, Galați, Giurgiu, Gura Humorului, Hunedoara, Iași, Mangalia, Mioveni, Mizil, Moinești, Odobești, Oradea, Piatra Neamț, Reșița, Seini, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târnăveni, Timișoara, Tîrgu Bujor și Tulcea.

Proiectele Smart City identificate își păstrează clasificarea, în aceleași șase Verticale Smart City - Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People, Smart Living și Smart Governance, verticale care sunt în concordanță cu raportările recente ale Uniunii Europene.

Vegacomp Consulting a realizat din nou, în funcție de categoria sau categoriile bifate de către fiecare proiect în parte, un clasament național al verticalelor. Noul lider este verticala Smart Living, acoperită de 74 de proiecte, care detronează anteriorul loc întâi, ocupat în primăvară de Smart Governance, ce ajunge acum la 71 de proiecte. Locurile trei și patru sunt ocupate de Smart Mobility, cu 63 de proiecte, care se detașează de Smart Economy, 58 de proiecte, cu care era egală în martie. La distanță urmează Smart Environment, cu 33 proiecte, și Smart People, cu o creștere redusă, până la doar 16 inițiative.

Companie fondată în anul 2004, Vegacomp Consulting, integrator la cheie, se bazează pe o experiență a echipei de peste 25 de ani în telecomunicații, in special pe retele de fibra optica, în România și la nivel international și își concentrează proiectele pe dezvoltări de soluții combinate de telecomunicații și energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel