BNR, decizie privind dobânda de politică monetară, în plină criză bugetară
Consiliul de administraţie al...
"Cathedral Plaza poate fi demolată, având în vedere că solicitarea de intrare în legalitate a clădirii a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Bucureşti", a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. În replică, proprietarul construcţiei a venit cu următoarea poziţie:
"Societatea Millennium Building Development S.R.L., proprietară a terenului situat în Strada General Berthelot nr. 11-15, Sector 1, București și a clădirii edificate pe acest teren în perioada 2006-2010 în temeiul unei autorizații de construire valabile pe toată durata edificării, a luat act de soluția Curții de Apel București, Secția a IX-a, pronunțată în dosarul nr. 8563/3/2013 la data de 18.10.2024, pe care o considera – incorecta câtă vreme ignoră realitatea – existența clădirii finalizate în conformitate cu o autorizației confirmată judiciar și ulterior terminării construcției desființată tot judiciar.
Hotărâre este însă parțial corectă prin excluderea din proces a Arhiepiscopiei Romano Catolice București.
Deşi nu este cunoscută inca motivarea Curtii, , afirmăm hotărârea fermă de a urma multiplele căi legale de protejare a proprietății în fața exceselor administrative și a luptelor politice reflectate în legi incoerente și atitudini de confruntare publică care au determinat greșelile făcute în acest caz. Din păcate, acestea s-au regasit și în Decizia Curții de Apel Suceava nr. 1989/03.11.2010, pronunțată într-o cale de atac extraordinară, într-un moment când efectele Autorizației de construire nr. 179/18/B/43074/24.02.2006 fuseseră consumate. Clădirea fusese deja construita în baza unei autorizații confirmate judiciar", transmite proprietarul clădirii printr-un comunicat de presă.
"Cazul a făcut obiectul unor campanii mediatice ostile în care realitatea a fost distorsionată, iar expresii denigratoare și propagandistice de tipul 'grup de interese', 'monument al corupției', 'clădirea ilegală', au fost folosite de cei care doresc demolarea cu orice riscuri a acestei clădiri, pentru interese obscure legate de eșecul unor negocieri comerciale desfășurate în anii 1999- 2001 sau a unei concepții administrative care aparent 'salvează' Bucureștiul vechi deși regulile de urbanism moderne permit în toată lumea civilizată învecinarea construcțiilor noi cu cele vechi - chiar în zone istorice.
Demersurile vor continua atât din perspectiva dreptului național, cât și a dreptului unional/european - pentru că o investiție făcută în România nu poate fi distrusă de ambiții personale sau/și de iresponsabilitatea autorităților învestite cu putere de decizie", se mai arată în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Consiliul de administraţie al...
Calendarul fiscal al lunii...
Marți, 8 iulie 2025, Banca...
Firmele mici care au intrat în...
Remunerații mai mari pentru...
Dobânzile interbancare ROBOR...
Banca Națională a României...
Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...
Grupul austriac OMV a anunţat,...
Vasile Marica va fi prezent la...
Bulgaria se pregăteşte să îşi...
Trump declanșează un nou val de...
Proiectul de lege privind unele...
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...