Proprietarul ProTV se așteaptă la profituri mai mari

Autor: Costin Spoială
Data actualizării:
Data publicării:
Proprietarii ProTV au redus datoriile grupului media
Proprietarii ProTV au redus datoriile grupului media
Grupul de televiziune Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, şi-a majorat marţi estimările referitoare la creşterea profitului operaţional în 2019, după ce în primul trimestru a înregistrat rezultate peste aşteptări în pofida scăderii veniturilor, transmite Reuters. CME a cunoscut o perioadă favorabilă în ultimii ani graţie creşterilor înregistrate pe cele cinci pieţe ale sale din Europa Centrală şi de Est, dintre care Cehia şi România sunt cele mai mari, şi reducerii poverii datoriilor care odată depăşeau un miliard de dolari.

Miercuri compania a raportat o creştere cu 8% a profitului operaţional înainte de depreciere şi amortizare până la 38,1 milioane dolari în primul trimestru al acestui an, depăşind estimările analiştilor care mizau pe un rezultat stabil. În schimb, veniturile CME au scăzut cu 6,5% până la 146,6 milioane dolari, afectate de diminuarea cheltuielilor cu publicitatea pe televizor precum şi de aprecierea dolarului în raport cu monedele locale. Cu toate acestea, la un curs de schimb constant veniturile CME au fost mai mari cu 3% în perioada ianuarie-aprilie 2019 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Ca urmare a rezultatelor peste aşteptări din primul trimestru, CME a decis să îşi îmbunătăţească estimările pentru anul 2019, mizând pe o creştere a profitului operaţional cuprinsă între 12 şi 14%, faţă de un avans de 10-12% cât estima anterior. De asemenea, CME mizează pe o creştere de aproximativ 10% a fluxului de numerar. Conform acestor prognoze, CME ar realiza în acest an un profit operaţional de aproximativ 240 milioane dolari şi un flux de numerar de 170 milioane dolari.

De asemenea, datoria netă a scăzut până la 765 milioane dolari în 2018 iar CME a anunţat că rambursat datorii în valoare de 60 milioane euro (67 milioane dolari) în primul trimestru al acestui an.

Recent CME a lăsat să se înţeleagă că în acest an ar putea să plătească primele sale dividende iar luna trecută a anunţat o revizuire strategică care ar putea include vânzarea unei părţi din participaţia deţinută de acţionarul majoritar AT&T.

Michael Del Nin a refuzat să facă comentarii cu privire la revizuirea strategică reiterând doar că sunt examinate toate opţiunile. Grupul AT&T controlează un pachet de 64% din acţiunile CME, pachet pe care l-a dobândit atunci când a achiziţionat Time Warner.

CME este prezent în Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România şi Slovenia. În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV România şi Pro TV Chişinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Foto: Freepik.com
Eolian
Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE

pixel