Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Gigantul energetic Chevron și sindicatele cu care se afla în dispută au ajuns la un acord pentru a pune capăt grevelor de la două mari facilități de gaz natural lichefiat (GNL) din Australia.
Muncitorii au acceptat o propunere de acord înaintată de autoritatea de reglementare a muncii din țară, a declarat Offshore Alliance, care grupează două sindicate, potrivit BBC.
Actuala acțiune sindicală va fi acum suspendată, a declarat un purtător de cuvânt al acestora. Grevele au avut loc, pornind cu 8 septembrie, la facilitățile Gorgon și Wheatstone din cauza salariilor și condițiilor de muncă.
"La ultima adunare a sindicatelor, membrii au aprobat cea mai recentă ofertă, care încorporează recomandările Comisiei pentru muncă echitabilă", a declarat Brad Gandy, purtător de cuvânt al Offshore Alliance, într-un comunicat.
"Offshore Alliance va lucra acum cu Chevron pentru a finaliza redactarea acordului, iar membrii vor înceta în curând actuala acțiune sindicală", a mai adăugat Gandy.
Uzinele Gorgon și Wheatstone din Australia de Vest ale gigantului energetic american Chevron reprezintă peste 5% din capacitatea globală de GNL.
Această dispută a declanșat fluctuații pe piețele de GNL, din cauza îngrijorărilor că greva ar putea avea un impact asupra aprovizionării globale cu gaze.
Kremlinul a redus, de asemenea, livrările de gaze naturale către Europa, ceea ce a determinat țările să găsească surse alternative de energie. Multe țări se bazează pe GNL pentru a umple golul.
Australia este unul dintre cei mai mari exportatori de GNL din lume, alături de Qatar și SUA, iar livrările sale au contribuit la reducerea prețurilor globale ale energiei.
Gazul natural lichefiat este în general compus din metan, sau format dintr-un amestec de metan cu etan, curățat de impurități și răcit la aproximativ -160C. Proces care transformă gazul într-un lichid și poate fi apoi transportat în cisterne presurizate.
Ulterior, la destinație, GNL este transformat din nou în gaz și este utilizat, ca orice alt gaz natural, pentru încălzire, ardere sau transformat în energie electrică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...