Gigantul energetic Chevron și sindicaliștii australieni aflați în grevă au ajuns la un consens

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Chevron / Foto: Jonathan McIntosh / Flickr
Chevron / Foto: Jonathan McIntosh / Flickr
Compania americană Chevron, care se ocupă cu exploatarea și prelucrarea gazului natural, a ajuns la un consesc cu sindicaliștii din australia. 

Gigantul energetic Chevron și sindicatele cu care se afla în dispută au ajuns la un acord pentru a pune capăt grevelor de la două mari facilități de gaz natural lichefiat (GNL) din Australia.

Muncitorii au acceptat o propunere de acord înaintată de autoritatea de reglementare a muncii din țară, a declarat Offshore Alliance, care grupează două sindicate, potrivit BBC.

Actuala acțiune sindicală va fi acum suspendată, a declarat un purtător de cuvânt al acestora. Grevele au avut loc, pornind cu 8 septembrie, la facilitățile Gorgon și Wheatstone din cauza salariilor și condițiilor de muncă.

"La ultima adunare a sindicatelor, membrii au aprobat cea mai recentă ofertă, care încorporează recomandările Comisiei pentru muncă echitabilă", a declarat Brad Gandy, purtător de cuvânt al Offshore Alliance, într-un comunicat.

"Offshore Alliance va lucra acum cu Chevron pentru a finaliza redactarea acordului, iar membrii vor înceta în curând actuala acțiune sindicală", a mai adăugat Gandy.

Uzinele Gorgon și Wheatstone din Australia de Vest ale gigantului energetic american Chevron reprezintă peste 5% din capacitatea globală de GNL.

Această dispută a declanșat fluctuații pe piețele de GNL, din cauza îngrijorărilor că greva ar putea avea un impact asupra aprovizionării globale cu gaze.

Kremlinul a redus, de asemenea, livrările de gaze naturale către Europa, ceea ce a determinat țările să găsească surse alternative de energie. Multe țări se bazează pe GNL pentru a umple golul.

Australia este unul dintre cei mai mari exportatori de GNL din lume, alături de Qatar și SUA, iar livrările sale au contribuit la reducerea prețurilor globale ale energiei.

Gazul natural lichefiat este în general compus din metan, sau format dintr-un amestec de metan cu etan, curățat de impurități și răcit la aproximativ -160C. Proces care transformă gazul într-un lichid și poate fi apoi transportat în cisterne presurizate.

 

Ulterior, la destinație, GNL este transformat din nou în gaz și este utilizat, ca orice alt gaz natural, pentru încălzire, ardere sau transformat în energie electrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Aramco

Surpriză totală, saudiții scumpesc petrolul

Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...

Cazino
Oameni traversează strada
Membrii SANITAS sunt nemulțumiți
Freepik.com
Carrefour
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

pixel