Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Vladimir Putin (69 de ani) ar putea folosi arme nucleare mai mici în războiul din Ucraina. "Posibila sa disperare" din cauza "reacțiilor militare" ar putea să-l împingă pe Putin, care probabil că începe fie prins la coț, punctul în care dictatorul se va simți obligat să folosească "arme nucleare tactice sau cu rază scurtă de acțiune".
"Suntem, desigur, foarte îngrijorați", a declarat directorul CIA, William Burns, subliniind în același timp că nu există "prea multe dovezi practice" privind pregătirile pentru utilizarea unor astfel de arme.
Rusia dispune de un arsenal de arme nucleare tactice cu randament mai mic decât bombele lansate de SUA asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Un indiciu pentru avertismentul CIA este că doctrina militară rusă are principiul "escaladării pentru a dezescalada", care prevede un prim atac cu o armă nucleară cu randament scăzut dacă Rusia rămâne în urmă într-un conflict cu Occidentul, . Speranța din spatele acestui principiu ar fi ca cealaltă parte să se retragă după acest semnal, pentru a evita anihilarea reciprocă completă într-un război nuclear cu bombe nucleare strategice de mari dimensiuni.
Explozii puternice la Kiev după scufundarea crucișătorului Moskva
Rusia a amenințat că va desfășura arme nucleare în regiunea Mării Baltice și în jurul acesteia dacă Finlanda și Suedia se vor alătura Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, pe măsură ce tensiunile alimentate de invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina se extind.
"În acest caz, nu se poate vorbi de un statut nenuclear pentru Marea Baltică", a declarat joi Dmitri Medvedev, adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte, într-o postare pe Telegram, sugerând că Rusia ar putea desfășura rachete Iskander, arme hipersonice și nave cu arme nucleare în regiune.
Comentariile lui Medvedev se numără printre cele mai detaliate amenințări pe care Rusia le-a lansat în legătură cu perspectiva ca vecinii săi din nord-vest să se alăture NATO după decenii în care au rămas în afara acesteia. Dar atât Finlanda, cât și Suedia au declarat săptămâna aceasta că intensifică examinarea acestei probleme în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...