Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Putin interzice orice plată folosind criptomonede. Noua lege cere, de asemenea, schimburilor criptografice și furnizorilor să refuze tranzacțiile în care plata digitală poate fi interpretată ca un înlocuitor pentru schimburile monetare. Cu toate acestea, există un limbaj în clauza finală a legii care face excepții pentru anumite plăți.
Deținătorii de criptomonede din Rusia pot în continuare să cumpere criptomonede, dar niciun vânzător din țară nu va primit bitcoin în schimbul anumitor cumpărături. Speculațiile anterioare sugerează că țara vrea să reprime afacerile care ar putea folosi criptomonedele ca o modalitate de a evita sancțiunile impuse Rusiei după invazia acesteia în Ucraina.
Potrivit unui articol din New York Times din 23 februarie, la scurt timp după începerea invaziei, cripto a fost probabil folosit „pentru a ocoli punctele de control pe care se bazează guvernele – în principal transferuri de bani de către bănci – pentru a bloca executarea tranzacțiilor”, potrivit Ziare.com.
Piața criptomonedelor în Rusia este deja un subiect controversat, pentru că multe facțiuni guvernamentale dezbat dacă să reglementeze sau să interzică criptomonedele. Banca Centrală a Rusiei a cerut o interdicție totală, cu toate acestea, Ministerul de Finanțe s-a opus acestei poziții, spunând în schimb că reglementarea actuală este suficientă și necesară pentru a permite dezvoltarea tehnologiei cripto.
Vladimir Putin are în plan confiscarea activelor firmelor occidentale care părăsesc Rusia. Totuși, proiectul de lege încă nu a trecut de parlament înainte de vacanța de vară. Astfel, companiile încă mai au timp să negocieze cu „Țarul de la Kremlin”.
În opinia unor experți ruși, proiectul ar putea rămâne împotmolit, în ciuda temerilor afaceriștilor și oligarhilor occidentali. „Faptul că a trecut doar de prima lectură și s-a împotmolit înseamnă că nu există un consens în cadrul guvernului cu privire la soarta sa”, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatoarea firmei de analiză politică R.Politik.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, susține că autoritățile ruse monitorizează companiile care se retrag din statul lui Vladimir Putin, pentru a se asigura că obligațiile față de angajați au fost îndeplinite, cu respectarea legislației din Rusia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...