Putin interzice orice plată folosind criptomonede. Cum vor fi afectaţi deţinătorii de active digitale
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Colapsul criptomonedelor a inundat piaţa cu ceasuri de lux Rolex şi Patek Philippe
Colapsul criptomonedelor a inundat piaţa cu ceasuri de lux Rolex şi Patek Philippe
Putin interzice orice plată folosind criptomonede. Pe fondul conflictului intern, președintele rus a semnat vineri, 15 iulie, un nou proiect de lege prin care se interzice "utilizarea activelor digitale, cum ar fi criptomonedele și NFT, pentru a plăti bunuri și servicii”.

Putin interzice orice plată folosind criptomonede. Noua lege cere, de asemenea, schimburilor criptografice și furnizorilor să refuze tranzacțiile în care plata digitală poate fi interpretată ca un înlocuitor pentru schimburile monetare. Cu toate acestea, există un limbaj în clauza finală a legii care face excepții pentru anumite plăți.

Deținătorii de criptomonede din Rusia pot în continuare să cumpere criptomonede, dar niciun vânzător din țară nu va primit bitcoin în schimbul anumitor cumpărături. Speculațiile anterioare sugerează că țara vrea să reprime afacerile care ar putea folosi criptomonedele ca o modalitate de a evita sancțiunile impuse Rusiei după invazia acesteia în Ucraina.

Potrivit unui articol din New York Times din 23 februarie, la scurt timp după începerea invaziei, cripto a fost probabil folosit „pentru a ocoli punctele de control pe care se bazează guvernele – în principal transferuri de bani de către bănci – pentru a bloca executarea tranzacțiilor”, potrivit Ziare.com.

Piața criptomonedelor în Rusia este deja un subiect controversat, pentru că multe facțiuni guvernamentale dezbat dacă să reglementeze sau să interzică criptomonedele. Banca Centrală a Rusiei a cerut o interdicție totală, cu toate acestea, Ministerul de Finanțe s-a opus acestei poziții, spunând în schimb că reglementarea actuală este suficientă și necesară pentru a permite dezvoltarea tehnologiei cripto.

Vladimir Putin are în plan confiscarea activelor firmelor occidentale care părăsesc Rusia. Totuși, proiectul de lege încă nu a trecut de parlament înainte de vacanța de vară. Astfel, companiile încă mai au timp să negocieze cu „Țarul de la Kremlin”.

În opinia unor experți ruși, proiectul ar putea rămâne împotmolit, în ciuda temerilor afaceriștilor și oligarhilor occidentali. „Faptul că a trecut doar de prima lectură și s-a împotmolit înseamnă că nu există un consens în cadrul guvernului cu privire la soarta sa”, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatoarea firmei de analiză politică R.Politik.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, susține că autoritățile ruse monitorizează companiile care se retrag din statul lui Vladimir Putin, pentru a se asigura că obligațiile față de angajați au fost îndeplinite, cu respectarea legislației din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel