Compania a fost criticată în acest an după dezvăluirile potrivit cărora un fost partener a divulgat planuri fiscale guvernamentale și le-a folosit pentru a obține contracte cu companii globale care doreau să-și restructureze afacerile fiscale din Australia, relatează Reuters.
PwC Australia va concedia 338 de angajați din cauza încetinirii economiei și scăderii serviciilor de consultanță guvernamentală, în toiul unui scandalul, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație.
Aproximativ 1.400 din cei peste 9.000 de angajați ai PwC Australia au trecut la noua firmă de consultanță, redenumită Scyne Advisory.
Concedierile reprezintă aproximativ 4% din cei aproximativ 7.600 de lucrători rămași în companie. Printre cei concediați se numără zeci de angajați cărora li s-au anulat ofertele de a se muta la Scyne Advisory.
Mutarea urmează unei runde similare de concedieri, care intenționează să elimine aproximativ 600 de locuri de muncă.
De când a ieșit la iveală, în ianuarie, scandalul planurilor fiscale a forțat demiterea directorului general al PwC Australia a determinat clienții din sectorul public și privat să înghețe legăturile unde a implicat clienți de renume, inclusiv Google, Uber Technologies și Meta Platforms, proprietarul Facebook.
Cu câteva ore înainte de anunț, Westpac Group, a patra mare bancă din Australia după capitalizarea bursieră, a tăiat legăturile cu auditorul afectat de scandal, punând capăt unei relații care datează din 1968.
Într-o declarație, Westpac nu a menționat problema scurgerilor de informații fiscale și nici nu a oferit un motiv pentru decizia de a pune capăt relației cu PwC. Aceasta a declarat că va organiza o licitație pentru un nou auditor extern ca parte a "celor mai bune practici de rotație a firmelor de audit". PwC a auditat Westpac din 2002.
Australia cere ca auditorii să nu petreacă mai mult de cinci ani consecutivi la o companie, deși firmele de audit pot rămâne pentru perioade mai lungi prin rotația personalului implicat.
Westpac a plătit PwC aproximativ 34 de milioane de dolari australieni (22 de milioane de dolari) în comisioane de audit și taxe aferente în anul financiar 2023, aproximativ 1% din veniturile de 3,4 miliarde de dolari australieni ale firmei locale de consultanță în acel an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...