Programul Rabla Clasic. NOUTĂȚI așteptate de toată lumea
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat
Se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat
O nouă prevedere legislativă, Ordinul Ministerului Mediului nr. 2.048/2020, care a intrat în vigoare deja de luni, aduce noi facilități pentru programul Rabla Clasic.

Este vorba despre prima de casare care de acum poate fi transferată nu doar de la persoană fizică la persoană fizică dar și de la persoană juridică la persoană juridică, de la persoană fizică la persoană juridică și invers.

Astfel se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat, dat fiind faptul că pot prelua prima de casare de la altcineva.

Pe lângă schimbările legate de transferul primei de casare, ordinul mai prevede și eliminarea unor documente ce erau înainte obligatorii pentru participarea la Rabla Clasic.

Este vorba despre declarația pe proprie răspundere autentificată la notar prin care se exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor la sfârșitul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au obținut finanțare în baza unor astfel de contracte.

Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" au fost prelungite

Aceste declarații sunt de acum înlocuite cu o mențiune ce a fost introdusă în nota de înscriere, document ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu și autentificat la notar.

Se elimină și certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoană juridică, pentru cazurile în care autovehiculul uzat nu este înregistrat la sediul social al acesteia.

În cadrul programului Rabla Clasic, persoanele fizice, firmele, instituțiile de stat și nu numai pot accesa o primă de casare de 6.500 de lei, în cazul mașinilor, sau de 3.500 de lei, pentru motociclete. Suplimentar, pentru autovehiculele mai prietenoase cu mediul, se poate obține și un ecobonus de 1.000 sau 2.500 de lei - pot fi cumulate, notează avocatnet.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel