Programul Rabla Clasic. NOUTĂȚI așteptate de toată lumea

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat
Se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat
O nouă prevedere legislativă, Ordinul Ministerului Mediului nr. 2.048/2020, care a intrat în vigoare deja de luni, aduce noi facilități pentru programul Rabla Clasic.

Este vorba despre prima de casare care de acum poate fi transferată nu doar de la persoană fizică la persoană fizică dar și de la persoană juridică la persoană juridică, de la persoană fizică la persoană juridică și invers.

Astfel se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat, dat fiind faptul că pot prelua prima de casare de la altcineva.

Pe lângă schimbările legate de transferul primei de casare, ordinul mai prevede și eliminarea unor documente ce erau înainte obligatorii pentru participarea la Rabla Clasic.

Este vorba despre declarația pe proprie răspundere autentificată la notar prin care se exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor la sfârșitul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au obținut finanțare în baza unor astfel de contracte.

Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" au fost prelungite

Aceste declarații sunt de acum înlocuite cu o mențiune ce a fost introdusă în nota de înscriere, document ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu și autentificat la notar.

Se elimină și certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoană juridică, pentru cazurile în care autovehiculul uzat nu este înregistrat la sediul social al acesteia.

În cadrul programului Rabla Clasic, persoanele fizice, firmele, instituțiile de stat și nu numai pot accesa o primă de casare de 6.500 de lei, în cazul mașinilor, sau de 3.500 de lei, pentru motociclete. Suplimentar, pentru autovehiculele mai prietenoase cu mediul, se poate obține și un ecobonus de 1.000 sau 2.500 de lei - pot fi cumulate, notează avocatnet.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu

pixel