Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Este vorba despre prima de casare care de acum poate fi transferată nu doar de la persoană fizică la persoană fizică dar și de la persoană juridică la persoană juridică, de la persoană fizică la persoană juridică și invers.
Astfel se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat, dat fiind faptul că pot prelua prima de casare de la altcineva.
Pe lângă schimbările legate de transferul primei de casare, ordinul mai prevede și eliminarea unor documente ce erau înainte obligatorii pentru participarea la Rabla Clasic.
Este vorba despre declarația pe proprie răspundere autentificată la notar prin care se exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor la sfârșitul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au obținut finanțare în baza unor astfel de contracte.
Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" au fost prelungite
Aceste declarații sunt de acum înlocuite cu o mențiune ce a fost introdusă în nota de înscriere, document ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu și autentificat la notar.
Se elimină și certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoană juridică, pentru cazurile în care autovehiculul uzat nu este înregistrat la sediul social al acesteia.
În cadrul programului Rabla Clasic, persoanele fizice, firmele, instituțiile de stat și nu numai pot accesa o primă de casare de 6.500 de lei, în cazul mașinilor, sau de 3.500 de lei, pentru motociclete. Suplimentar, pentru autovehiculele mai prietenoase cu mediul, se poate obține și un ecobonus de 1.000 sau 2.500 de lei - pot fi cumulate, notează avocatnet.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...