Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
”Programul Rabla Tractoare este unul dintre ultimele lansate de Administrația Fondului pentru Mediu până la sfârșitul acestui an. Și este pentru prima dată când AFM a intrat inclusiv în acest domeniu al agriculturii, ceva nou pentru noi. Dar am considerat ca, din moment ce am venit în sprijinul altor domenii de activitate, să pășim și pe acest teren nou, pentru o agricultură sustenabilă”, a ținut să precizeze de la bun început președintele AFM, Laurențiu Neculaescu.
El a precizat că acest program copiază, în mare măsură Rabla-auto, deja cunoscut publicului larg, dar pentru utilaje agricole. ”Este un program prin care orice persoană fizică ce deține atestat de producător se poate înscrie la un dealer pentru achiziționarea unui utilaj agricol nou și cât mai puțin poluant”, a detaliat invitatul jurnalistului Val Vâlcu.
Poate fi și o dubiță
În acest sens, cei care doresc nu trebuie să facă altceva decât să caseze un vehicul vechi, pentru a-l scoate din uz, și să depună certificate fiscale care să ateste că nu are datorii la bugetul local sau la cel consolidat.
”Nu trebuie neapărat să caseze un tractor mai vechi sau un utilaj agricol mai vechi. Poate fi și un autoturism mai vechi și cu certificatul de distrugere să se prezinte la dealer și să se înscrie în program. Vorbim despre orice mașină, fie ea dubiță sau orice alt autovehicul”, a subliniat Laurențiu Neculaescu.
În ceea ce privește bugetul alocat, vorbim de 500 de milioane de lei, dar ”vom merge pe o supracontractare de până la un miliard de lei. Schema de ajutor de stat este Schema de ajutor a tânărului fermier, unde persoanele care au până în 40 de ani inclusiv la data depunerii cererii, beneficiază de o finanțare de 80% din valoarea de achiziție a utilajului, la care trebuie să vină cu o contribuție proprie de 20%. Dacă depășește vârsta de 40 de ani, valoarea finanțată de AFM este de 65% din valoarea utilajului achiziționat și trebuie să vină cu o contribuție de 35%. Foarte important de menționat este faptul că valoarea utilajului achiziționat nu are voie să depășească 55.000 de euro cu tot cu TVA.
De asemenea, dacă doresc să achiziționeze un tractor mai ieftin de 55.000 de euro, pot cumpăra, până la atingerea pragului inclusiv utilajele necesare, cum ar fi remorcă, disc, plug, semănătoare, în funcție de culturile pe care le exploatează”, a precizat președintele AFM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
O eventuală suspendare a...
„Traversăm o perioadă în care...
Platforma de criptomonede,...
Banca Centrală Europeană (BCE)...
După ani în care autoritățile...
Președintele Rezervei Federale...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...
Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.
Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...