Rachetă japoneză care trebuia să ducă un satelit pe orbită, explozie imediat după lansare

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rachetă / sursa: Pexels.com
Rachetă / sursa: Pexels.com
Prima rachetă construită de o firmă privată din Japonia care urma să ducă un satelit pe orbita Pământului a explodat la puţin timp după lansare.

Racheta Kairos, o rachetă mică cu combustibil solid fabricată de Space One din Japonia, a explodat la scurt timp după lansarea inaugurală miercuri, în timp ce firma încerca să devină prima companie japoneză care plasează un satelit pe orbită, relatează Reuters.

Racheta de 18 metri a explodat la câteva secunde după decolare, la 11:01 a.m. (0201 GMT), lăsând în urmă un nor mare de fum, un incendiu, fragmente ale rachetei și stropi de apă de stingere a incendiilor lângă rampa de lansare, vizibili în fluxurile media locale în direct.

Space One a declarat că "a întrerupt zborul" după lansare, de pe vârful peninsulei muntoase Kii din vestul Japoniei, și investighează datele de zbor.

Shuhei Kishimoto, guvernatorul guvernului local Wakayama, le-a spus reporterilor după ce a fost informat de Space One că o problemă a declanșat sistemul autonom de întrerupere a zborului. Nu a specificat care a fost problema. Nu au fost înregistrate răniri în apropierea rampei de lansare, iar incendiul a fost stins, a adăugat Kishimoto.

Space One a declarat că lansarea este puternic automatizată, inclusiv funcția de întrerupere a zborului, și necesită aproximativ o duzină de personal la centrul de control de la sol.

Kairos a transportat un satelit experimental al guvernului care poate înlocui temporar sateliții de informații aflați în orbită în cazul în care aceștia devin inactivi.

Space One planificase lansarea pentru sâmbătă, dar a amânat-o după ce o navă a intrat în zona maritimă restricționată din apropiere.

Cu toate că Japonia este un jucător relativ mic în cursa spațială, dezvoltatorii japonezi de rachete se grăbesc să construiască vehicule mai ieftine pentru a captura cererea în creștere pentru lansările de sateliți din partea guvernului său și a clienților globali.

Space One, cu sediul în Tokyo, a fost înființată în 2018 de un consorțiu de companii japoneze: Canon Electronics 7739.T, unitatea de inginerie aerospațială a IHI 7013.T, firma de construcții Shimizu 1803.T și Banca de Dezvoltare a Japoniei, sprijinită de stat. Două dintre cele mai mari bănci din Japonia, Mitsubishi UFJ 8306.T și Mizuho 8411.T, dețin de asemenea participații minoritare.

Acțiunile Canon Electronics au scăzut cu până la 13%, în timp ce acțiunile IHI au fost în scădere cu până la 2% după lansarea eșuată de miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Casă de schimb valutar
Investitorii români sunt îngrijorați
Bani

Băncile au împrumutat statul cu peste 540 milioane lei

Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.

Foto: Freepik.com
Tractor
Farmacie

Trump a pus gând rău producătorilor de medicamente

Nu este pentru dată când președintele american atacă...

Diamante
Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă
Veterinar / Foto: Freepik

Reglementări dure pentru farmaciile veterinare

Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...

Foto: Freepik.com
Euro depășește dolarul / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Freepik.com

pixel