Rachete balistice câtă frunză, câtă iarbă. Dacă le lansează, e prăpăd
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt multe și variate, unele mai groaznice decât altele
Sunt multe și variate, unele mai groaznice decât altele
Este o informație de ultimă oră, devenită acum oficială. China a anunțat că deține deja trei variante ale celui mai nou sistem de rachete cu rază medie de acțiuni al țării. Dongfeng-16, Dongfeng-21 și Dongfeng-26. Astfel, China a devenit lider absolut al lumii după numărul de astfel de arme pe care le posedă. 

Potrivit publicației Sina, există câteva modele ale acetor rachete, fiecare prezentând posibilități tehnice unice. În plus, China a luat-o înaintea concurenților săi și la capitolul tehnologii nucleare.

De ce? Pentru că Washington și Moscova au încheiat, în 1987, Tratatul de lichidare a rachetelor cu rază medie și mică de acțiune (INF). Un document la care Beijing nu a fost parte semnatară, ceea ce i-a permis să-și dezvolte arsenalul militar.

Iată de ce, afirmă mai departe publicația citată, China controlează, în prezent, cea mai progresivă clasă de rachete balistice cu rază medie de acțiuni.

Citește și Eșec total al armatei ruse!

În opinia Sina, SUA s-au retras din INF nu atât pentru că Tratatul a fost încălcat de Rusia, cât pentru a-și dezlega mâinile în vederea extinderii programului de înarmare și a pregăti o ripostă la succesul Chinei în materie de rachete balistice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel