Rachetele rușilor, distruse. Putin a pierdut o grămadă de bani
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Sistemul S-400
Sistemul S-400
Ceea ce nu a reușit președintele american, Donald Trump, a reușit o amărâtă de furtună. O poveste greu de crezut, totuși.

Este vorba de un lot de rachete rusești S-400 destinate Chinei, în baza unui contract mai vechi semnat cu China, criticat vehement de administrația americană. ”Armele urmau să ajungă la beneficiar. Din păcate, s-a întâmplat o nenorocire. Nava care le transporta a intrat însă intr-o furtună, astfel că s-a procedat la distrugerea rachetelor”, a anunțat șeful societății Rosteh, Serghei Cemezov.

Cu alte cuvinte, marea a măturat, pur și simplu, trei miliarde de dolari, valoarea contractului. Ciudat este faptul că incidentul datează din ianuarie 2018, dar a fost anunțat abia acum. De ce? Greu de spus. Poate pentru a justifica de ce Rusia lucrează acum la alte rachete S-400 pentru China? Sau totul este praf în ochi?

Din cauza vântului puternic

Nava cu pricina a fost prinsă de furtună în zona Canalului Mânecii. În condiții de vânt extrem de puternic, dispozitivele de fixare a rachetelor au cedat, astfel că o parte din arme s-au deteriorat. Căpitanul vasului a decis să revină în Rusia, unde s-a decis distrugerea armamentului, devenit inutilizabil ca urmare a avariilor provocate.

Citește și Rusia tremură de frică! Se teme inclusiv de România. Iată de ce

Potrivit presei de la Moscova, nava mai transporta un punct de comandă, o stație radar, instalații energetice și auxiliare, piese de schimb, instrumente și alte ”elemente care intră în componența rachetelor”.

Rachetele de croazieră S-400 pot doborî ține aerodinamice la altitudini de până la 27 kilometri, iar ținte balistice până la 25 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel