Rachetele rușilor care apără Marea Neagră. Se spune că distrug tot ce mișcă - VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
De regulă, rușii se cam laudă degeaba
De regulă, rușii se cam laudă degeaba
Sunt două sisteme care, potrivit experților militari ruși, asigură protecția apelor teritoriale ale Rusiei din Marea Neagră împotriva oricărui adversar.

În orice caz, așa susține, cu mândrie patriotică Iuri Knutov, un reputat analist militar, extrem de curtat de presa de la el de acasă, inclusiv de posturile de televiziune, unde se numără printre invitații obișnuiți. Cât despre armele în discuție, este vorba despre rachetele Bastion și Bal. Dar să le luăm pe rând. 

Sistemul de rachete de coastă Bastion (BMDS) poate distruge majoritatea navelor existente, spune Iuri Knutov. Potrivit precizărilor sale, împreună cu Bal, Bastion face parte din așa-numita ”zonă de interdicție a accesului”, creată de Rusia și care mai cuprinde rachetele tactice Iskander și rachetele sol-aer S-400 Triumf. 

Knutov susține că prin crearea respectivei zone inamicul este împiedicat să formeze o grupare ofensivă în apropierea granițelor Rusiei.

"Combinația dintre sistemele Bastion și Bal face posibilă distrugerea navelor inamice imediat după intrarea lor în Marea Neagră. Inamicul știe foarte bine că sistemul Bastion nu iartă nimic, că are capacitatea de a nimici cu o precizie de aproape sută la sută aproape toate navele existente. Pentru portavioane este nevoie de mai multe rachete. Existența unor dispozitive terestre asigură protecția apelor teritoriale ale Rusiei din Marea Neagră împotriva oricărui dușman", subliniază Knutov.

În ceea ce privește sistemul de rachete de coastă Bal, recent el a primit un nou proiectil, care va dubla practic, raza de foc a armei, dacă este să dăm crezare spuselor unor surse din interiorul industriei de apărare a Rusiei. 

Aceeași sursă, citată de agenția TASS, a menționat că noul proiectil permite doborârea nu doar a țintelor de pe mare, dar și a celor terestre situate la o anumită distanță de coastă. În prezent, Bal folosește racheta H-35, cu o rază de acțiune de 120 de kilometri, și H-35U, cu o rază de acțiune de 260 de kilometri.

Testele efectuate de una dintre flotele Marinei militare a Rusiei au confirmat că raza de acțiune a acesteia a depășit 500 de kilometri și, datorită noului sistem de ghidare, a fost capabilă să lovească ținte la sol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel