Radu-Ioan Constantin (Hidroelectrica): Avem proiecte de retehnologizare a companiei, Vidraru este ”top of the list”
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Barajul Vidraru
Barajul Vidraru
EXCLUSIV
În tandem cu schimbările la nivel global din domeniul energetic, țara noastră face demersuri pentru a se adapta la normativele europene care prevăd sporirea producției energiei din surse prietenoase cu mediul. Aceasta este și discuția din cardul evenimentului Energy Forum Ediția XI-a, organizat astăzi de către DC Media Group, numit ”Tranziția către o Românie verde, provocările momentului”.

Prezent la eveniment a fost și Radu-Ioan Constantin, membru al Directoratului și director administrativ Hidroelectrica, care a vorbit despre proiectele în dezvoltare ale companiei și care sunt sumele alocate pentru proiectele care urmează a fi realizate.

”Proiectele și programele noastre cuprind o arie largă de potențiale dezvoltări pe care ni le dorim în planul de management în următorii patru ani, să le punem în practică. Avem proiectele de retehnologizare a companiei, Vidraru este, bineînțeles ”top of the list”, cu deschiderea ofertelor pe care sperăm să le avem pe 8 aprilie, acolo este vorba despre o sumă de 900 milioane lei, de asemenea Râul Mare Retezat, avem un alt proiect important al Hidroelectrica, un proiect de peste 679 milioane lei. La Pașcani este, de asemenea, un proiect deosebit de important pentru companie”, a mai declarat Radu-Ioan Constantin.

De asemenea, directorul administrativ al Hidroelectrica a subliniat și avântul pe care compania l-a dobândit în ceea ce privește nu doar producția, dar și furnizarea de energie către consumatori.

”Totodată, Hidroelectrica își asumă un rol și în piața de energie, în continuare având o ofertă competitivă adresată consumatorilor casnici din România. Cu acest portofoliu de furnizare am crescut până la o cotă semnificativă de piață în cursul anului 2023 și am devenit un jucător foarte important în acest domeniu, cel de furnizare.

Toate eforturile companiei noastre sunt direcționate în a ne poziționa din punct de vedere strategic ca un lider important pe piața de energie din România”, a mai spus Radu-Ioan Constantin, membru al Directoratului și director administrativ Hidroelectrica.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel