Răsturnare de situaţie cu gazul rusesc. Coşea: Schimbare EXTREM de importantă. Dacă Germania vorbeşte, trebuie să fim atenţi
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Profesorul Mircea Coşea a comentat propunerea făcută de ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, care a cerut ca UE să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaze naturale din Rusia. 

Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaz rusesc, după ce oficiali ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi la Bucha, lângă Kiev, transmite Reuters. 'Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns', a declarat duminică ministrul Christine Lambrecht, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD.

 

Comentariul lui Mircea Coşea

 

"Schimbarea pe care o vedem astăzi este extrem de importantă. Germania este cel mai mare stat din punct de vedere al puterii economice din Europa. Poziţia pe care o aveau era total diferită faţă de ce se spune acum, atunci când Germania era cel mai bun prieten al Gazpromului. Iar dacă Germania vorbeşte, trebuie să fim atenţi, pentru că Germania nu vorbeşte niciodată fără să fie pregătită.

Înseamnă că suntem într-un moment în care planurile pe care le-a făcut Germania arată că este posibil să se impună un embargo la gazele ruseşti. Este posibil mai repede decât ne-am închipuit. Germania a făcut planuri foarte serioase, sunt convins de asta, care pleacă de la includerea unor soluţii alternative de aprovizionare cu gaze, până la economii şi raţionalizare, dar nu în sensul economiilor şi raţionalizării de tip Ceauşescu, nu aşa trebuie să ne gândim, ci în sensul modernizării activităţii economice, a industriei, pentru reducerea consumului de energie şi ducând populaţia către întoarcerea la consumul raţional", a declarat, într-o intervenţie la România TV, profesorul Mircea Coşea.

Ce se întâmplă cu România

"România are cea mai mică dependenţă de gazul ruşilor, noi suntem într-o situaţie în care putem exploata lucrurile, în sensul atragerii în circuitul european a unor cantităţi de gaze venite din România. Vorbesc serios! Începem exploatarea gazelor din Marea Neagră, putem pune în exploatare şi zăcămintele din sudul Moldovei. Dar asta înseamnă o decizie politică rapidă, voinţă politică. România poate deveni o sursă de gaz pentru Europa", a mai spus Mircea Coşea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Legea RCA. UNSAR acuză COTAR de dezinformare

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi...

BP vrea să cumpere încărcătoarele de la Tesla

Divizia de încărcare a vehiculelor electrice a BP Plc...

Statele Unite creează o „centură de baterii”

În copilărie, Devante Cuthbertson era convins că, într-o...

Norvegia deschide noi zone pentru explorări petroliere

Norvegia oferă 37 de noi blocuri pentru explorări...

Coșmarul celor de la Boeing continuă: Accident cu 11 răniți

Incidentul produs în noaptea de 8 spre 9 mai a dus la...

Mitsubishi, condamnată să plătească un miliard de dolari

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors, aliat al...

Xiaomi pregătește trei noi modele de telefoane

Potrivit informațiilor de presă se pare că noile modele...

Noi tensiuni între SUA și China în sectorul tehnologiei

Printre licențele revocate se numără și cele care...


pixel