Răsturnare de situaţie cu gazul rusesc. Coşea: Schimbare EXTREM de importantă. Dacă Germania vorbeşte, trebuie să fim atenţi

Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Profesorul Mircea Coşea a comentat propunerea făcută de ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, care a cerut ca UE să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaze naturale din Rusia. 

Ministrul apărării al Germaniei, Christine Lambrecht, a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaz rusesc, după ce oficiali ucraineni şi europeni au acuzat forţele ruse de comiterea de atrocităţi la Bucha, lângă Kiev, transmite Reuters. 'Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns', a declarat duminică ministrul Christine Lambrecht, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD.

 

Comentariul lui Mircea Coşea

 

"Schimbarea pe care o vedem astăzi este extrem de importantă. Germania este cel mai mare stat din punct de vedere al puterii economice din Europa. Poziţia pe care o aveau era total diferită faţă de ce se spune acum, atunci când Germania era cel mai bun prieten al Gazpromului. Iar dacă Germania vorbeşte, trebuie să fim atenţi, pentru că Germania nu vorbeşte niciodată fără să fie pregătită.

Înseamnă că suntem într-un moment în care planurile pe care le-a făcut Germania arată că este posibil să se impună un embargo la gazele ruseşti. Este posibil mai repede decât ne-am închipuit. Germania a făcut planuri foarte serioase, sunt convins de asta, care pleacă de la includerea unor soluţii alternative de aprovizionare cu gaze, până la economii şi raţionalizare, dar nu în sensul economiilor şi raţionalizării de tip Ceauşescu, nu aşa trebuie să ne gândim, ci în sensul modernizării activităţii economice, a industriei, pentru reducerea consumului de energie şi ducând populaţia către întoarcerea la consumul raţional", a declarat, într-o intervenţie la România TV, profesorul Mircea Coşea.

Ce se întâmplă cu România

"România are cea mai mică dependenţă de gazul ruşilor, noi suntem într-o situaţie în care putem exploata lucrurile, în sensul atragerii în circuitul european a unor cantităţi de gaze venite din România. Vorbesc serios! Începem exploatarea gazelor din Marea Neagră, putem pune în exploatare şi zăcămintele din sudul Moldovei. Dar asta înseamnă o decizie politică rapidă, voinţă politică. România poate deveni o sursă de gaz pentru Europa", a mai spus Mircea Coşea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com

pixel