RĂZBOIUL începe când expiră START-3? Răspuns AFIRMATIV
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Pericolul este cu adevărat mare
Pericolul este cu adevărat mare
Rusia și Occidentul se află în pragul unui mare conflict armat, este convingerea fermă a analiștilor și politicienilor americani consultați de presa de peste Ocean. 

”Din păcate, nu este părerea unor exaltați, a unor pseudo experți dornici de clipa lor de glorie. Nu, este vorba despre concluzia la care au ajuns, separat, analiști, experți militari și politicieni cu experiență uriașă în privința relațiilor dintre Rusia și Occident”, preciza, de la bun început, revista Forbes. 

Publicația subliniază, totodată, că ”aceste puncte de vedere reprezintă o neobișnuită unitate de păreri, exprimate de reprezentanții diferitelor tabere”. Mai mult, există chiar și o scrisoare redactată pe această temă de specialiștii care atrag atenția că, în februarie anul viitor, expiră singurul document care încă mai păstrează un oarecare echilibru de forțe nucleare între Rusia și SUA și care este unul dintre pilonii principali ai stabilității mondiale. Este vorba despre Tratatul START-3 privind reducerea armelor strategice ofensive. 

În plus, starea de încordare dintre Washington și Moscova, neîncetele atacuri și amenințări verbale au creat o tensiune inutilă în interiorul forțelor armate ale celor două puteri. Iar în acest context, orice mică greșeală, poate avea consecințe dintre cele mai nedorite pentru întreaga omenire. Iată de ce, scriu semnatarii scrisorii citată de Forbes, trebuie elaborate cât mai rapid reguli generale care să reducă riscul apariției unor incidente nepremeditate la sol, în aer și pe mare. 

Citește și China a testat o ARMĂ ORIBILĂ. Nu ucide, dar face RĂU

”Experții militari și diplomații avertizează că Occidentul și Rusia riscă să declanșeze un război”, insistă Forbes, menționând, pe acest fundal, exercițiile militare efecutate de cele două părți.

 ”Sunt manevre unde se exersează operațiuni concrete, unde se deprind tehnici noi de luptă și, cel puțin în cazul Occidentul, nu exisită inamic convențional, conform tradiției, ci unul cu nume și prenume, dacă se poate spune așa, adică Rusia și, mai nou, China. Nu trebuie însă uitat că la panourile de comandă se află oameni, unii mai fanatici, alții nu, unii mai stăpâni pe ei, alții mai slabi și vulnerabili. Este de la sine înțeles că o eroare umană se poate produce oricând, mai ales când nu există nici o constrângere scrisă, nici o obligație sau angajament care, mental, să suprime orice dorință de a face ceva nesăbuit”, apreciază Forbes. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel