Dăianu, avertisment privind deficitul României: Dacă facem greşeli mari vom fi pedepsiţi
Pieţele financiare şi-ar putea...
Duma de Stat a propus legalizarea sechestrului mașinilor abandonate la graniță de ruşii care au fugit în străinătate, temându-se de mobilizări. Potrivit deputaților, acum sunt necesare modificări urgente ale legislației, care să permită luarea de decizii cu privire la trecerea în proprietatea statului a vehiculelor care nu au fost revendicate de proprietarii lor mai mult de o lună după trecerea frontierei.
Aparent, această inițiativă a apărut în legătură cu prezența unui număr mare de mașini private rămase în apropierea punctului de trecere a frontierei Verhnîi Lars, care se află la granița dintre Rusia și Georgia. Potrivit martorilor oculari, mașinile au fost lăsate de ruși, care au părăsit în grabă teritoriul Federației Ruse, imediat după anunțul începerii mobilizării parțiale. În prezent, toate mașinile abandonate pe partea rusă, care se aflau în imediata apropiere a punctului de control Verhnîi Lars, au fost mutate deja pe terenul de sechestru.
„Cel mai probabil, angajații inspectoratului de stat rutier au aplicat până acum normele prevăzute de legislația în vigoare (art. 27.13 din Codul contravențiilor). Și asta înseamnă că returnarea vehiculelor strămutate este posibilă, dar numai dacă proprietarii contactează departamentul corespunzător și plătesc amenda prevăzută de lege, munca unei remorcări și diurna pentru amplasarea autoturismului într-o parcare specială ” , a explicat Dmitri Şagin, avocat al Colegiului Interregional din Moscova. Cei a căror mașină a fost dusă la sechestru într-o astfel de situație vor trebui să plătească după cum urmează pentru a-și primi înapoi vehiculul: 2.000 de ruble (aproximativ 35 de euro) – pentru încălcarea regulilor de parcare; pentru remorcare de la 3.000 de ruble (50 euro) și depozitarea în lotul sechestru de la 500 de ruble pe zi (aproximativ 8,5 euro).
Probleme imobiliare
Fugarii din Rusia pot avea probleme nu numai cu vehiculele abandonate, ci și cu imobilele. Și asta din cauza problemelor obiective de plată a utilităţilor și a altor serviciilor comunale, precum și a impozitelor, justifică autorităţile.
În trecut, principalele canale prin care persoanele fizice puteau trimite bani în Rusia erau transferurile SWIFT prin bănci și transferurile prin sisteme de plată, dar acum aceste oportunități sunt aproape inaccesibile. Din cauza sancțiunilor impuse de Occident sectorului financiar al Federației Ruse, multe bănci străine refuză să transfere fonduri în Rusia, iar sistemele de plată Visa și Mastercard nu permit astfel de transferuri la nivel de sistem. În ceea ce privește alte sisteme de plată din străinătate, acestea nu sunt sincronizate cu conturile de plăți de utilități sau credite din Federația Rusă.
„Dacă apartamentul este ipotecar și plățile împrumutului nu sunt efectuate, atunci banca poate pretinde o creanță asupra gajului” , explică Irina Kalinina, avocat, director partener la International Law Firm Legal World. Prin urmare, rudele celor care au fugit din Federația Rusă vor trebui să rezolve probleme în locul proprietarilor, sau să se împace cu ceea ce decide instanța rusă.
Printre fugari, sunt destul de mulți care au decis că, dacă ar trebui să părăsească Rusia, ar trebui să vândă totul și să-și scoată economiile în numerar sau în cripto active. Serviciul Vamal Federal (FTS) a raportat că doar în perioada 20-30 septembrie au fost depistate 557 de cazuri de export ilegal de numerar peste graniță pentru un total de 160,5 milioane de ruble (2,7 milioane euro), potrivit RTV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...
Angela Merkel și-a scris memoriile. ”Libertate” se...