Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Una dintre modificări privește constatarea amiabilă care de acum poate fi compnetată și electronic.
Formularul de constatare amiabilă de accident necesar în cazul asigurărilor RCA poate fi completat și electronic, nu doar pe hârtie, ca până de curând.
Pentru a completa electronic o constatare amiabilă, șoferii pot folosi o aplicație gratuită dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), numită Amiabila.
Nu se mai pot emite polițe RCA valabile doar în România. A dispărut posibilitatea ca, în anumite cazuri, să se mai emită polița RCA cu valabilitate doar pe teritoriul României, lucru care permitea până nu demult posesorilor de mașini să aibă costuri mai mici pentru asigurarea mașinii.
În concluzie, polițele RCA nu se mai pot emite cu valabilitate numai pe teritoriul României.
Tarifele de referință RCA
Tarifele pentru prima parte a anului sunt mai mari cele din anii trecuți.
Tarifele de referință s-au majorat atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firme. Tarifele de referință nu reprezintă nici tarife minime și nici maxime, ci doar niște indicatori de referință pentru asigurătorii care emit polițe RCA, dar și pentru cei asigurați, firmele de asigurări făcându-și propriile tarife, în funcție de aceste valori de referință.
Formula de calcul al despăgubirilor acordate victimelor accidentelor rutiere
Punctajul traumatologic în cazul vătămării integrității corporale sau a sănătății persoanelor atunci când sunt implicate într-un accident rutier, care se folosește pentru stabilirea despăgubirii pe cale amiabilă, are acum un mod de calcul exact.
Calculul punctajului traumatologic se face la cererea persoanei prejudiciate, a asigurătorului sau a unor autorități, de către medici experți evaluatori, prin examinarea clinică a celor ce au avut de suferit de pe urma unui accident rutier.
Practic, calculul se face ținând cont de trei parametri distincți:
leziunea traumatică inițială;
complicațiile post-traumatice - acele complicații imediate și/ sau acute sau cronice care beneficiază de recuperare terapeutică;
consecințele post-traumatice permanente - acele complicații cu caracter permanent care nu se mai pot vindeca și care pot genera
consecințe posttraumatice severe sau invaliditate.
Citește și:
Acestor șoferi li se vor confisca autoturismele. Codul rutier urmează să fie modificat
Șoferii vor risca să rămână fără mașini pentru depășirea vitezei legale, se spune într-o nouă propunere de modificare a Codului rutier.
Mai precis este vorba despre șoferii care vor depăși viteza legală cu mai mult de 100 km/h. Aveștia vor risca să își piardă atât permisul de conducere cât și certificatul de înmatriculare al mașinii timp de jumătate de an. Mai mult, acești șoferi dacă sunt prinși că circulă în această perioadă în care talonul și permisul sunt reținute de polițiști, riscă să rămână și fără autoturism.
În primul rând, proiectul legislativ de la Senat introduce în Codul rutier un nou prag de viteză, respectiv de peste 100 de km/h față de limita legală, pentru depășirea căruia, șoferii vor risca amenzi din clasa a IV-a de sancțiuni (cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile.
Dacă șoferul sancționat astfel depășește din nou pragul de viteză de peste 100 de km/h față de limita legală într-un interval de şase luni de la data restituirii permisului de conducere, perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...