Referendum pentru protejarea albinelor. Unde va avea loc
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
O inițiativă cetățenească a dus la hotărărea de a avea un referendum
O inițiativă cetățenească a dus la hotărărea de a avea un referendum
O iniţiativă cetăţenească lansată în landul german Bavaria a reuşit să colecteze numărul de semnături necesare pentru a obliga guvernul regional să convoace un referendum menit să înăsprească legislaţia cu scopul de a proteja albinele, informează joi agenţia EFE. 

Conform datelor provizorii publicate joi, în total 1.745.383 de cetăţeni, respectiv 18,4% din populaţia cu drept de vot a landului Bavaria, au aprobat această iniţiativă, fiind astfel depăşit cu mult pragul de 10% care impune autorităţilor să convoace referendumul. 

Organizaţii ecologiste vor încerca prin acest referendum să oblige guvernul regional să revizuiască legea de protecţie a mediului, conform unui proiect de act normativ pe care l-au propus deja şi care prevede interconectarea zonelor protejate, stimularea culturilor ecologice şi îmbunătăţirea zonelor fluviale protejate. 

Citește și: Premieră mondială. A fost creat vaccinul pentru albine

Şeful executivului bavarez, Markus Soeder, a anunţat crearea unei mese rotunde, a cărei activitate va începe săptămâna viitoare şi în cadrul căreia va fi dezbătută această reformă legislativă, în timp ce promotorii iniţiativei au avertizat că o vor susţine cu înverşunare, deşi ea nu este pe placul sectorului agricol. 

Este iniţiativa populară care până în prezent a primit cel mai consistent sprijin în Bavaria pentru organizarea unui referendum, depăşind-o pe cea din 1967, la care 17,6% dintre persoanele cu drept de vot au aprobat un demers privind politica în sectorul educaţiei. 

Cele 16 landuri germane pot convoca referendumuri, însă numai în chestiuni ce privesc competenţele lor administrative. În schimb, guvernul federal de la Berlin nu poate convoca un referendum la nivel naţional.

Citește și: Sub 1% din totalul apicultorilor produc miere bio

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel