Reglementarea inteligenței artificiale la nivel UE ar putea dura prea mult

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Inteligența Artificială
Inteligența Artificială
Uniunea Europeană ar putea pierde startul implementării unor norme legislative complete în materie de inteligență artifcială.

Este așteptat ca discuțiile de reglementare să dureze mult deși legislatorii au început să discute despre acestea în urmă cu doi ani. Estimările arată că legile pentru inteligența artificială ar putea fi implementate tocmai în vara anului viitor, în cel mai bun caz, scrie Reuters.

În cazul în care se ajunge la un acord, prima lege a UE privind inteligența artificială, propusă de Comisia Europeană în 2021, ar putea servi drept punct de referință pentru țările care caută o variantă legislativă mai complexă decât abordarea lejeră a Statelor Unite și la normele provizorii ale Chinei.

 

Legile AI, în primă fază

 

Alte discuții dintre membrii UE și legislatori în această direcție vor începe miercuri după-amiază iar cel mai probabil rezultatul va fi un acord provizoriu privind principiile legilor, dar nu și detaliile fundamentale, au declarat cinci persoane direct implicate.

Un acord final va trebui apoi să fie convenit înainte ca legislația să fie pusă în aplicare, lucru care ar putea să se întâmple cel mai devreme înainte de alegerile parlamentare europene din iunie.

Însă, în lipsa unui acord, este probabil ca legea privind inteligența artificială să fie amânată din cauza lipsei de timp, ceea ce ar duce la pierderea avantajului de pionierat al UE în reglementarea acestei tehnologii.

Alexandra van Huffelen, ministrul olandez pentru digitalizare, a declarat că este esențial ca UE să găsească un compromis, în special în ceea ce privește inteligența artificială generativă, până la sfârșitul anului.

"Lumea este cu ochii pe noi: cetățenii, părțile interesate, ONG-urile și sectorul privat vor să ajungem la un acord asupra unui act legislativ semnificativ în ceea ce privește AI, inclusiv GPAI (Parteneriatul Global al Inteligenței Artificiale)", a spus ea.

Principalele preocupări ale legiuitorilor este să interzică utilizarea aceste tehnologii în supravegherea biometrică, în timp ce guvernele doresc o aplicare a legii în scopuri de securitate națională, de apărare și militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Portul Shanghai
Arieratele bugetului general consolidat / Foto: Freepik
Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Transelectrica / FOTO: Facebook
Statistică / Foto: Freepik
HistoSonics
Bursa / Foto: Freepik
Uzină General Motors
Ferma. Foto: Pexels.com
Foto: Reuters
Wall Street. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

pixel