Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Aplicarea Legii nr. 196/2021 a fost amânată de la an la an iar noul termenul limită se apropie cu pași repezi iar contextul este unul cât se poate de prost pentru consumatori.
La data de 13 ianuarie 2023 a intrat în vigoare Legea nr. 24/2023 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 130/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică.
Cu toate că în vara lui 2021 s-a stabilit că, până la sfârșitul acelui an, toate apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică ar fi trebuit să aibă montate contoare pentru căldură și apă caldă, după câteva luni, a fost oficializată o lege prin care s-a stabilit amânarea, din nou, a termenului până la sfârșitul lui 2022. Apoi, în ianuarie, prin oficializarea legii de aprobare a OUG 130/2022, autoritățile au stabilit amânarea termenului de conformare până la 31 decembrie 2023.
Chiar dacă la ora actuală prețul gazelor s-a stabilizat iar România are depozitele pline, nu se știe cu precizie ce iarnă ne așteaptă iar contextul internațional este din ce în ce mai complicat.
Așadar, în mod normal, toți românii care beneficiază de încălzire centrală ar trebui, cel puțin în teorie, să-și monteze aceste repartitoare de căldură, până la data de 31 decembrie 2023.
Conform informațiilor furnizate de Asociația Energia Inteligentă, montarea unui repartitor costă între 70 și 100 de lei pentu o singură încăpere care beneficiază de încălzire, ceea ce înseamnă că aceste dispozitive trebuie montate și în baie și în bucătărie. La cești bani se mai adaugă și sumele pe care le solicită firmele pentru citirea acestora.
Prevederile legale mai prevăd o o condiție, și anume că până în anul 2027 toate aceste repartitoare vor trebui să fie obligatoriu cu citire de la distanță.
La ora actuală, conform informațiilor DCBusiness, se pare că astfel de repartitoare ar trebui montate la aproape un milion de apartamente din toată țara, ceea ce pare a fi puțin probabil să se poată întâmpla în doar două luni și jumătate.
Surse din Ministerul Energiei au declarat pentru DCBusiness că românii pot sta liniștiți deoarece se are în vedere o soluție convenabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...