Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European (PE) va audia marţi reprezentanţi ai TikTok asupra modului în care această companie aplică regulile digitale ale UE, în contextul alegerilor desfăşurate recent în Europa, a anunţat luni într-un comunicat de presă legislativul european.
Marţi, începând aproximativ de la ora 11:00 CET (12:00 ora României), Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului va desfăşura o discuţie cu Caroline Greer, directoare a TikTok pentru politici publice şi relaţii guvernamentale, şi cu Brie Pegum, director global de producţie, autenticitate şi transparenţă al TikTok.
Legea privind Serviciile Digitale ale UE (Digital Services Act - DSA), intrată deplin în vigoare pe 17 februarie 2024, stabileşte obligaţii stricte pentru furnizorii de servicii digitale, cum ar fi social media sau comerţul online, de a combate conţinutul ilegal, dezinformarea online şi alte riscuri online pentru societate.
Comisia Europeană, care în virtutea DSA dispune de prerogative de investigare şi sancţionare, a început să examineze strategiile de îndeplinire a acestor obligaţii în cazul mai multor platforme online foarte mari.
În contextul alegerilor aflate în desfăşurare în România, Comisia Europeană a adresat întrebări referitoare la procesul companiei TikTok de gestiune a riscului în ceea ce priveşte manipularea informaţiei, sistemul de recomandare (ce oferă utilizatorului sugestii pentru articolele cele mai relevante - n.r.) şi accesul terţilor la date.
Comisia a adresat anterior întrebări despre designul şi funcţionarea sistemelor de recomandare ale TikTok, YouTube şi Snapchat, şi mai precis asupra măsurilor întreprinse de TikTok pentru combaterea riscurilor legate de alegeri, asigurarea pluralismului media şi a discursului public.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Registrul Comerţului...
Nou împrumut contractat, luni,...
Implicarea indigenilor în...
Banca Națională a României a...
Rezervele valutare au coborât la 61,174 miliarde de euro.
Totalul planificat, de 5,6...
Bursa de Valori București (BVB)...
Datele publicate de Banca...
Măsura a intrat în vigoare la 1...
Statele Unite vor implementa un al treilea pachet de...
Mai mulți producători de...
Imprimată pe suport de polimer și având o dimensiune de...
A fost oprit transportul de...
În opinia analiștilor, decizia...
„Dacă va fi necesar, va fi cea mai dură bătălie de...
Bursa de Valori București (BVB)...
Un scurt grupaj de știri: date...
Primele 100 de zile vor fi...
În condițiile în care rata...
Fondurile de pensii private...
Manevrele militare desfășurate...
Japonia se pregătește să aducă...
Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, care...
Președintele Administrației...
Lupta juridică dintre Elon Musk și Sam Altman,...
Grupaj de știri.