Cât costă benzina și motorina la început de săptămână
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
"A apărut deja Regulamentul Uniunii Europene în Jurnalul Oficial. Restricţiile pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui din Ucraina se prelungesc până pe data 15 septembrie. e dovedeşte faptul că am avut constanţă, am reuşit să transmitem informaţiile necesare, iar Comisia Europeană a înţeles greutăţile cu care se confruntă fermierii şi a decis asupra acestui aspect, având în vedere că în scurt timp intrăm la recoltat şi trebuie să avem spaţiile libere, dar şi posibilitatea de a valorifica producţia atât intern cât şi extern", a anunţat Petre Daea, ministrul Agriculturii.
Ministrul Agriculturii a declarat că aşteaptă ca Ungaria să renunţe la măsura unilaterală pe care a luat-o, în legătură cu deblocarea celui de-al doilea pachet de sprijin în valoare de 100 de milioane de euro pentru fermierii afectaţi de importurile ieftine din Ucraina. În cadrul acestui pachet, Comisia Europeană a propus alocarea unei sume de aproape 30 de milioane de euro pentru România.
"Sper ca Ungaria să se conformeze şi să-şi suspende măsura unilaterală pe care a luat-o, pentru că este condiţie impusă de Comisia Europeană. Sper ca după prelungirea restricţiilor pentru importurile de cereale din Ucraina, după apariţia Regulamentului 1100 din 5 iunie 2023, Ungaria să-şi suspende măsura, iar Comisia să dea drumul la bani", a mai spus ministrul Agriculturii.
***
Luni, Comisia Europeană a comunicat faptul că Uniunea Europeană a decis să prelungească restricțiile privind importurile de cereale din Ucraina până la data de 15 septembrie. Aceste restricții au fost solicitate de cinci state membre, care își doresc să protejeze sectorul agricol intern.
Pe 2 mai, Uniunea Europeană a impus restricții asupra importurilor de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui provenite din Ucraina până pe 5 iunie. Aceste măsuri au fost luate în scopul de a reduce oferta excesivă de cereale în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia. Aceste țări au exprimat nemulțumirea că importurile ieftine din Ucraina afectează profitabilitatea producției locale. Comisia Europeană a specificat că în această perioadă grâul, porumbul, rapița și semințele de floarea-soarelui din Ucraina pot fi comercializate în orice alt stat membru al Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...