REUTERS. Riscurile privind inteligenţa artificială, în atenţia G7. Cod de conduită pentru companii

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
AI. Foto: Pexels.com
AI. Foto: Pexels.com
Ţările G7 vor adopta un cod de conduită privind dezvoltarea de către companii a sistemelor de inteligenţă artificială. 

Grupul celor șapte țări industrializate va conveni luni asupra unui cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială, conform unui document al G7, în contextul în care guvernele caută să atenueze riscurile și potențiala abuzare a acestei tehnologii.

Codul voluntar de conduită va stabili un punct de referință privind modul în care țările importante reglementează IA, în contextul preocupărilor legate de confidențialitate și riscurile de securitate, se arată în documentul obținut de Reuters.

Liderii economiilor Grupului celor șapte (G7), format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite, precum și Uniunea Europeană, au dat startul procesului în mai la un forum ministerial numit "Procesul AI Hiroshima".

Codul cu 11 puncte "își propune să promoveze o IA sigură, securizată și de încredere la nivel global și va oferi îndrumări voluntare pentru acțiunile organizațiilor care dezvoltă cele mai avansate sisteme AI, inclusiv cele mai avansate modele de bază și sisteme AI generative", precizează documentul G7.

Acesta "urmează să contribuie la obținerea beneficiilor și la abordarea riscurilor și provocărilor aduse de aceste tehnologii".

Codul îndeamnă companiile să ia măsuri adecvate pentru identificarea, evaluarea și reducerea riscurilor pe tot parcursul ciclului de viață al IA, precum și să gestioneze incidentele și modelele de abuz după ce produsele AI au fost lansate pe piață.

Companiile ar trebui să publice rapoarte publice privind capacitățile, limitele, utilizarea și abuzul sistemelor AI, precum și să investească în controale de securitate robuste.

UE a fost în prima linie a reglementării acestei tehnologii emergente cu Actul său privind IA, în timp ce Japonia, Statele Unite și țările din Asia de Sud-Est au adoptat o abordare mai permisivă decât blocul european pentru a stimula creșterea economică.

Vera Jourova, șefa digitală a Comisiei Europene, a declarat la un forum privind guvernarea internetului în Kyoto, Japonia, mai devreme în acest an, că un Cod de Conduită reprezintă o bază solidă pentru asigurarea siguranței și că va acționa ca un pod până când va fi în vigoare reglementarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă

pixel