REUTERS. Riscurile privind inteligenţa artificială, în atenţia G7. Cod de conduită pentru companii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
AI. Foto: Pexels.com
AI. Foto: Pexels.com
Ţările G7 vor adopta un cod de conduită privind dezvoltarea de către companii a sistemelor de inteligenţă artificială. 

Grupul celor șapte țări industrializate va conveni luni asupra unui cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială, conform unui document al G7, în contextul în care guvernele caută să atenueze riscurile și potențiala abuzare a acestei tehnologii.

Codul voluntar de conduită va stabili un punct de referință privind modul în care țările importante reglementează IA, în contextul preocupărilor legate de confidențialitate și riscurile de securitate, se arată în documentul obținut de Reuters.

Liderii economiilor Grupului celor șapte (G7), format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite, precum și Uniunea Europeană, au dat startul procesului în mai la un forum ministerial numit "Procesul AI Hiroshima".

Codul cu 11 puncte "își propune să promoveze o IA sigură, securizată și de încredere la nivel global și va oferi îndrumări voluntare pentru acțiunile organizațiilor care dezvoltă cele mai avansate sisteme AI, inclusiv cele mai avansate modele de bază și sisteme AI generative", precizează documentul G7.

Acesta "urmează să contribuie la obținerea beneficiilor și la abordarea riscurilor și provocărilor aduse de aceste tehnologii".

Codul îndeamnă companiile să ia măsuri adecvate pentru identificarea, evaluarea și reducerea riscurilor pe tot parcursul ciclului de viață al IA, precum și să gestioneze incidentele și modelele de abuz după ce produsele AI au fost lansate pe piață.

Companiile ar trebui să publice rapoarte publice privind capacitățile, limitele, utilizarea și abuzul sistemelor AI, precum și să investească în controale de securitate robuste.

UE a fost în prima linie a reglementării acestei tehnologii emergente cu Actul său privind IA, în timp ce Japonia, Statele Unite și țările din Asia de Sud-Est au adoptat o abordare mai permisivă decât blocul european pentru a stimula creșterea economică.

Vera Jourova, șefa digitală a Comisiei Europene, a declarat la un forum privind guvernarea internetului în Kyoto, Japonia, mai devreme în acest an, că un Cod de Conduită reprezintă o bază solidă pentru asigurarea siguranței și că va acționa ca un pod până când va fi în vigoare reglementarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel