Rinat Ahmetov are un nou business adaptat războiului

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Rinat Ahmetov
Rinat Ahmetov
Rinat Ahmetov, mult imp cel mai bogat ucrainean, a început o nouă afacere care este adaptată războiului care are loc la ora actuală în Ucraina.

O oțelărie ucraineană deținută de miliardarul Rinat Akhmetov a început să construiască adăposturi prefabricate și să le trimită soldaților care luptă împotriva Rusiei pe linia frontului.

Capsulele pot rezista la lovituri de obuze de 150 de milimetri odată îngropate la 1,5 metri sub pământ, a declarat producătorul de oțel Metinvest Holding LLC. Ele pot fi folosite ca ascunzători în timpul atacurilor, cantine sau băi de campanie.

În timp ce un astfel de adăpost costă aproximativ 200.000 de grivne (5.450 de dolari), compania a livrat deja 10 dintre ele pe front în mod gratuit și se așteaptă să producă 20 de unități în fiecare lună. Produsul finit poate fi expediat în mai multe bucăți, fiecare cântărind 50 de kilograme și asamblat după livrare, ceea ce face posibilă transportarea bunkerului de către o echipă mică de persoane.   

Unitățile sunt produse la uzina Metinvest din Zaporojie, orașul unde se află centrala nucleară care este sub asediul rușilor.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a avut un impact serios asupra afacerilor Metinvest. Combinatul siderurgic Azovstal al companiei din sud-estul țării a devenit un simbol al rezistenței la începutul acestui an, când Rusia a bombardat complexul în care se aflau trupele ucrainene.

Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina și deține System Capital Management, cel mai mare conglomerat industrial din țară, cu investiții în metalurgie, minerit și energie. El are o avere netă de 5,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Citește și: Cel mai bogat oligarh din Ucraina renunță la trustul său media

Rinat Ahmetov își va transfera afacerea media către statul ucrainean.

Cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, a anunțat că firma sa de investiții, System Capital Management (SCM), iese din domeniul media, în conformitate cu o lege din 2021 care vizează limitarea influenței oligarhilor.

Ahmetov a declarat că Media Group Ukraine (MGU) va transfera licențele pentru canalele sale de televiziune și presa scrisă către statul ucrainean și va înceta activitățile media online.

Omul de afaceri a declarat că societatea sa de investiții SCM nu a putut să își vândă afacerile media în condiții de piață din cauza conflictului militar și a perioadei de șase luni stabilite de legislația ucraineană pentru vânzarea activelor media.

"În calitate de cel mai mare investitor privat din economia ucraineană, am declarat în repetate rânduri că nu am fost niciodată și nu intenționez să fiu un oligarh", a spus Rinat Ahmetov într-o declarație pentru Reuters.

Averea lui Ahmetov în septembrie 2021 era estimată la 10 miliarde de dolari. La începutul anului 2022, omul de afaceri se afla pe primul loc în topul Forbes din Ucraina.

"Legea împotriva oligarhilor" este menită să protejeze politica și activitatea statului ucrainean de influența celor mai bogați oameni din țară. Persoanele recunoscute ca oligarhi vor fi incluse într-un registru special și vor fi limitate în anumite acțiuni, ca de pilsă, li se va interzice să finanțeze partide politice. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Insolvență / FOTO: Freepik
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik

pixel